Σάββατο 19 Απριλίου 2014

"Κρασοκατανυκτική" Μ. Παρασκευή στην Πάτρα - Γέμισαν εστιατόρια και μεζεδοπωλεία!

Με κακό καιρό αλλά καλή διάθεση οι Πατρινοί γέμισαν τα εστιατόρια το βράδυ της Μ. Παρασκευής!

Ένα έθιμο "διαφορετικό" τηρούν εδώ και χρόνια οι πιστοί. Μετά την λειτουργία στους ιερούς ναούς και την περιφορά του επιταφίου βγαίνουν για φαγητό στα παραλιακά μαγαζιά και με νηστίσιμα εδέσματα γεμίζουν τα στομάχια τους, πριν την παραδοσιακή μαγειρίτσα του Σαββάτου.
Μπορεί οι θερμοκρασίες να μην ήταν οι κατάλληλες για εξόρμηση όμως τα παραλιακά μαγαζιά εκτός κέντρου γέμισαν με κόσμο. Βραχναίκα, Ηρώων Πολυτεχνείου, Ακτή Δυμαίων και σε πολλά ακόμα σημεία της πόλης έσφυζαν από οικογένειες και παρέες που έδωσαν ραντεβού "κρασοκατάνυξης" μετά τον επιτάφιο.
Το Λουτράκι δείχνει να μην το βάζει κάτω παρά την κρίση, αφού όλο ένα και περισσότεροι ανεξάρτητα από το εάν δεν πήγαν εκδρομή σε κάποιον κοντινό προορισμό, για λίγο καθαρό αέρα είχαν μια σύντομη χαλάρωση στα "προάστεια" της Πάτρας!

Βεβαία θέλουμε να επισημάνουμε πως σε αυτό βοήθησαν και οι επαγγελματίες που ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις τιμές τους και την εξυπηρέτηση των πελατών τους.
Φιλοξενία, ξεκούραση και αίσθηση σπιτιού. Πάνω σε αυτούς τους τρεις άξονες βασίστηκαν οι επιχειρήσει και πρόσθεσαν τις θεσπέσιες δημιουργίες της ελληνικής, ιταλικής και μεσογειακής κουζίνας μαζί με... ενδιαφέρουσες προτάσεις σε θαλασσινά και ψάρι!

"Κρασοκατανυκτική" Μ. Παρασκευή στην Πάτρα - Γέμισαν εστιατόρια και μεζεδοπωλεία!"Κρασοκατανυκτική" Μ. Παρασκευή στην Πάτρα - Γέμισαν εστιατόρια και μεζεδοπωλεία!"Κρασοκατανυκτική" Μ. Παρασκευή στην Πάτρα - Γέμισαν εστιατόρια και μεζεδοπωλεία!

patraevents.gr