Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Το απόλυτο "κράξιμο" στη… Φρικηπαίδεια για την Πάτρα – Διαβάστε και γελάστε!

Στην ιστοσελίδα του Φρικηπαίδεια μπορείτε να πάρετε κάποιες εντελώς διαφορετικές πληροφορίες για την Πάτρα αρκεί να μην παρεξηγείστε εύκολα και να έχετε ανεβασμένο το δείκτη αυτοσαρκασμού.

Με πολύ απλά λόγια θα διαβάσετε το απόλυτο «κράξιμο»!

Για όσους δεν το γνωρίζουν η Φρικηπαίδεια είναι μια… κακή (ή κακιασμένη)διασκευή της Βικιπαιδείας ή Wikipedia που είναι ένας παγκόσμιος ιστότοπος με μεγάλη απήχηση και στον οποίο οι ίδιοι οι επισκέπτες δημιουργούν τα άρθρα για όλα τα ονόματα και τις λέξεις που υπάρχουν σε κάθε λεξικό.

O σκοπός της Βικιπαίδειας είναι να γραφούν άρθρα που σχηματίζουν μια εγκυκλοπαίδεια. E, η Φρικηπαίδεια είναι μια προσπάθεια διακωμώδησης όλου αυτού ή και απαξίωσής του, μαζί με μπόλικο κράξιμο σε ότι είναι διαθέσιμο. Η διαδικασία όμως είναι ίδια.

Ας επανέλθουμε όμως στην Πάτρα με μερικά αστεία αποσπάσματα:

«Άρρηκτα συνυφασμένος με το προρρηθέν είδος είναι ο περίφημος σφίχτης-τάκουρας. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα του είδους συνιστούν το κολλητό μπλουζάκι, το μαύρα γυαλιά ηλίου (από την Άννα Βίσση), και ο έτοιμος τσαμπουκάς. Πρόκειται δε για την μοναδική ομάδα homo sapiens η οποία κατέχει το μυστικό της χρήσης του ζελέ ως υποκατάστατου τόσο της κόμης όσο και της φαιάς ουσίας του εγκεφάλου. Κάθε τέτοιος τάκουρας περιφέρει ως έκθεμα-φετίχ τουλάχιστον μια τέτοια πατρινιά. Η εν λόγω ενέργεια, η οποία έχει αποκτήσει έντονο τελετουργικό χαρακτήρα τα τελευταία έτη, λαμβάνει χώρα στην Αγίου Νικολάου αποκλειστικά μεταξύ Αγίου Ανδρέου και Μαιζώνος το χειμώνα και το καλοκαίρι στο Ρίο. Ο λόγος είναι πως έξω από την ζώνες αυτές δεν υπάρχει κανείς κάγκουρας να τους δει μαζί, οπότε αυτομάτως αίρεται και η έννοια της σεμνής τελετής.

Η εκκλησία του Αγίου Ανδρέα. Μολονότι η ανοικοδόμηση του ναού αποπερατώθηκε περί τα μέσα της δεκαετίας του '60, ακόμα πληρώνουμε τα μαλλιά της κεφαλής μας ως ειδική συνεισφορά στην Δ.Ε.Η.. Εκεί πηγαίνουν όλες οι πατρινιές μετά από κάθε κέρατο που χαρίζουν στην "μοναδική αγάπη της ζωής τους" για άφεση αμαρτιών. Με δεδομένο πως είναι η μεγαλύτερη εκκλησία των Βαλκανίων, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος της πελατείας.»

Αξίζει να το διαβάσετε όπως και άλλες κατηγορίες για την Πάτρα στην Φρικηπαίδεια όπως είναι τα Ζαρουχλέικα και η Αγία Τριάδα!