Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Πάτρα: Βόλτα στην Άνω Πόλη - Γειτονιά 5 αστέρων!

Πάνω από τις σκάλες της Αγίου Νικολάου βρίσκεται μια από τις πιο μποέμ και ζεστές γειτονιές της Πάτρας, με πλούσιο παρελθόν. Φυσικά, δίνει και πολύ δυναμικό «παρών»!
Ένα ρέμα, δεκάδες αρχοντικά, ελάχιστες επιχειρήσεις και το φόντο...  πράσινο! Να ανοίγει η ψυχή σου είναι αυτό το μέρος.
Αν δεν έχεις κάνεις βόλτα τώρα την Άνοιξη στην Άνω Πόλη μην είσαι τόσο σίγουρος για το αγαπημένο σου spot!


Πάτρα: Βόλτα στην Άνω Πόλη - Γειτονιά 5 αστέρων!
Με αφορμή την βόλτα των Patrinistas στην Άνω Πόλη και δανειζόμενη τις φωτογραφίες του φίλου μου Σπύρου Χρονόπουλου και αποφάσισα να περιηγηθώ στις γειτονιές εκείνες που μοιάζουν λίγο "ξεχασμένες" από τον κόσμο και την δημοτική αρχή.
Το διαχρονικό χρώμα της παλιάς γειτονιάς παντρεύεται με τον διεθνή τόνο το καλοκαίρι που συρρέουν επισκέπτες για να δουν παραστάσεις στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο και τουρίστες για να δουν το κάστρο και την υπέροχη θέα της Πάτρας.
Οι τουρίστες δεν είναι οι μοναδικοί που συχνάζουν στην Άνω Πόλη. Στα μικρά αλλά cozy στέκια, κυρίως απένταντι από την είσοδο του κάστρου, θα συναντήσεις από φοιτητές και καλλιτέχνες που έχουν βγει για καφέ, μέχρι οικογένειες που κάνουν μια απολαυστική στάση από τον απογευματινό τους περίπατο.

Πάτρα: Βόλτα στην Άνω Πόλη - Γειτονιά 5 αστέρων!
Μοιάζει κάπως σαν ένα προάστιο άλλης δεκαετίας όσο ακραίο και αν ακούγεται…
Σκυλιά που περπατούν αμέριμνα με κουνιστές, φουντωτές ουρές μαθητές που σουλατσάρουν στις πλατείες τα απογεύματα, ακόμα και οι οικογένειες ρομά που ζουν σε χαμόσπιτα δίνουν άλλη αίσθηση στην περιοχή.
Ξυπόλητα παιδάκια γελούν και τσουλάνε με τα ποδήλατά τους από το κάστρο μέχρι την Αγίου Γεωργίου. Είναι εκείνες οι στιγμές που όσο και αν φοβάσαι ότι μπορεί και να έχουν αποτέλεσμα κάποιο ατύχημα σε κάνουν να χαμογελάς.
Αθωότητα και μυστήριο ξεδιπλώνεται σε εκείνες της γραφικές γωνιές στην Άνω Πόλη!


Πάτρα: Βόλτα στην Άνω Πόλη - Γειτονιά 5 αστέρων!
Στις μέρες μας, θεωρείται -πολύ σωστά- ένα από τα πιο προνομιούχα προάστια της Πάτρας και μια ακριβή περιοχή.
Τα χαμηλά σπίτια, οι γραφικές πόρτες, τα στενά δρομάκια και τα περίφημα κουτούκια σε ταξιδεύουν.


Πάτρα: Βόλτα στην Άνω Πόλη - Γειτονιά 5 αστέρων!
Ανάμεσα στα φανάρια, την κίνηση και τις νεόδμητες πολυκατοικίες που ξεπροβάλλουν στο κέντρο, δειλά μικρά δρομάκια και παλιά κτίσματα είναι αρκετά για να σε κάνουν να βρεθείς στην Άνω Πόλη.
Εκεί θα συναντήσεις πολλά περισσότερα απ' όσα φανταζόσουν! Είναι η δική μου γειτονιά 5 αστέρων...

patrasevents.gr