Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Ένα "κρυμμένο νησάκι" 40 χλμ. από την Πάτρα για να ξεσκάσετε το Σαββατοκύριακο!



Αναπολείς τις καλοκαιρινές διακοπές και σε πιάνει μια μελαγχολία που είτε αργούν είτε δεν θα τις «γευτείς» φέτος;

Έχουμε μια πρόταση για να αναθεωρήσεις τουλάχιστον γι αυτό το Σαββατοκύριακο του Ιουλίου! Επικεντρωθήκαμε σε ένα όμορφο «κρυμμένο» νησάκι στο οποίο θα κάνεις βόλτες που θα σε κάνει να μπεις στο κλίμα του καλοκαιριού.

Πάμε… Τριζόνια Φωκίδας!

Τα Τριζόνια είναι ένα καταπράσινο νησί και σε πολλούς άγνωστο! Αυτό το νησί έχει πολλές ιδιαιτερότητες όπως του ότι διαθέτει ένα πανέμορφο φυσικό λιμάνι, για πολυτελή σκάφη και ιστιοπλοικά.
Τα Τριζόνια, με έκταση μόλις 2,4 τετραγωνικά χιλιόμετρα, είναι το μεγαλύτερο στο σύμπλεγμα των νησιών του Κορινθιακού μαζί με τα ερημονήσια Αϊ-Γιάννης και Πλανέμι.
Η επικρατέστερη εκδοχή θέλει να πήραν το όνομά τους από πάντρεμα των λέξεων «τρία νησιά», ενώ άλλοι λένε ότι τα λιλιπούτεια νησάκια της Φωκίδας, αντίκρυ από το Αίγιο, βαφτίστηκαν έτσι από τα πολλά τριζόνια και το μελωδικό τραγούδι τους τις καλοκαιρινές νύχτες.
Μπορεί να είναι μικρό αλλά θαυματουργό! Θα ξεκουραστείτε και θα απολαύσετε υπέροχες στιγμές!

Ένα "κρυμμένο νησάκι" 40 χλμ. από την Πάτρα για να ξεσκάσετε το Σαββατοκύριακο!

Πως θα πάτε:

Αυτό το νησί χωράει όλο τον κόσμο! Το μόνο που δεν χωράει στα Τριζόνια είναι τo αυτοκίνητo όπως λένε οι λιγοστοί κάτοικοι του νησιού!
Η πρόσβαση γίνεται με καΐκια που βρίσκονται απέναντι και θα σας πάνε στο νησί μέσα σε 5 λεπτά το πολύ!
Από την Πάτρα θα πρέπει να περάσετε απέναντι και από την Ναύπακτο θα πάρετε τον δρόμο προς Φωκίδα!
Απέχει από την Πάτρα 40 χλμ. Βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από την ακτή, απέναντι από τον οικισμό Γλυφάδα. Το νησί είναι προσβάσιμο με τακτική επικοινωνία μέσω πλοιαρίου από τον οικισμό Χάνια, ο οποίος απέχει 25 χλμ. από την Ναύπακτο.

Ένα "κρυμμένο νησάκι" 40 χλμ. από την Πάτρα για να ξεσκάσετε το Σαββατοκύριακο!

Που θα πάτε και που θα μείνετε:

Κατά μήκος της ακτής του υπάρχουν πολλές παραδοσιακές ταβέρνες, εστιατόρια και καφέ για να απολαύσετε το μαγευτικό τοπίο που απλώνεται μπροστά σας ενώ μπορείτε να διαλέξετε μια από τις απάνεμες παραλίες του κόλπου για το μπάνιο σας ή την βραδινή σας βόλτα.
Στην περιοχή θα βρείτε αρκετά καταλύματα που προσφέρουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις για μια ευχάριστη διαμονή, πάντα όμως σε απόλυτο σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον.
Το νησί διαθέτει τρεις παραλίες. Η μεγαλύτερη, με την κοκκινωπή αμμουδιά της, βρίσκεται στην θέση Πούντα 2 χλμ. νοτιοανατολικά από το λιμάνι. Δύο ακόμα μικρές παραλίες που ονομάζονται Άσπρα Χαλίκια και Καψάλες, βρίσκονται στην νότια και δυτική πλευρά αντίστοιχα του νησιού, απέναντι από την Πελοπόννησο...
Στο νησί έχει διατηρηθεί το παραδοσιακό τοπικό του χρώμα και το φυσικό του κάλλος ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορία τροχοφόρων (αυτοκίνητα-μηχανάκια) όπως σας είπαμε και πιο πάνω.

Ένα "κρυμμένο νησάκι" 40 χλμ. από την Πάτρα για να ξεσκάσετε το Σαββατοκύριακο!

Τips:

-Βάλτε άνετα παπούτσια γιατί είναι υπέροχο μέρος για πεζοπορία.
-Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το ντόπιο κρασί καθώς και τα ψαρικά του Κορινθιακού.
-Μείνετε και το βράδυ, τα φώτα θα σας μαγέψουν.
-Το αντίτιμο για τα καϊκια είναι 2 ευρώ οπότε να έχετε ψηλά επάνω σας
-Η παρέα παίζει σημαντικό ρόλο όποτε μην έχετε άγχος για τίποτα