Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Ηρθε στην Πάτρα αυτή η θαλαμηγός - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ




«Χάζεψε» ο κόσμος με την εκκεντρική θαλαμηγό Guilty του Δάκη Ιωάννου στο λιμάνι της Πάτρας. Το πλωτό, κιτρινόμαυρο έργο τέχνης, που εδώ και έξι χρόνια κάνει την … αβαν γκαρντ διαφορά στις ελληνικές θάλασσες,  αγκυροβόλησε στα μέρη μας. Οι φωτογραφίες είναι από το  PRESSME DOLL.


Είναι ένα ονομαστό σκάφος, ιταλικής κατασκευής , 35 μέτρων,  με κυβιστικές φόρμες και την υπογραφή του διάσημου εικαστικού Jeff Koons. Θυμίζει μάλιστα πίνακα του Ρον Λίχτενσταιν.  O Δάκης Ιωάννου, μεγαλοεργολάβος και επικεφαλής international κατασκευαστικής, ειναι διεθνώς γνωστός ως συλλέκτης. Η συλλογή του αξίζει αστρονομικό ποσό σε εκατομμύρια δολάρια, διαθέτοντας έργα  μοντέρνων «εξωφρενικών» καλλιτεχνών, όπως ο Jeff Koons, ο Mike Kelley, ο Maurizio Cattelan και ο Barry McGee. Η ισχύς του ονόματός του στο χρηματιστήριο της τέχνης τον τοποθετεί δίπλα στα ονόματα των Φρανσουά Πινό (ιδιοκτήτη του οίκου Gucci και του οίκου δημοπρασιών Christie’s) και του  σερ Νικολά Σερότα (διευθυντή της Tate) . Με Κυπριακή καταγωγή, έχει ιδρύσει και το «ΔΕΣΤΕ», ένα ίδρυμα που αναδεικνύει με πάθος και συνέπεια νέους δημιουργούς. Επιπλέον μέσω της Αθήναιον Α.Ε. είναι ο βασικός μέτοχος του «Intercontinental» στη λεωφόρο Συγγρού και  πρόεδρος της «YES Hotel & Restaurants», στην οποία ανήκουν το «Periscope Hotel», και το «New Hotel» στο αθηναικό κέντρο. Ο μαικήνας μεγιστάνας ειναι κολλητος φίλος του Σωκράτη Κόκκαλη και πεθερός του Τζόνι Καλημέρη. Το εντυπωσιακό σπίτι του στο Ψυχικό έχει σχεδιάσει η αρχιτεκτονική ομάδα Diversity των πατρινών αδελφών Τραβασάρου.

http://flamiskonstantinos.blogspot.gr/

Χαμός στην Πάτρα με τις δωροεπιταγές για 850€ Δώρο για ψώνια σε ΣουπερΜάρκετς - Δείτε εδώ πως μπορείτε να τις πάρετε και εσείς