Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Αλήθεια, τι συμβαίνει στη Μαρίνα της Πάτρας;


Κύκλωμα αλλοδαπών δρα ανενόχλητο τους τελευταίους μήνες στη μαρίνα της Πάτρας καθώς με την ανοχή αλλά και την ευθύνη των αρμοδίων για τη λειτουργία της εμφανίζεται ως διεκπεραιωτής των εγγράφων που απαιτούνται κατά τον ελλιμενισμό τουριστικών σκαφών (ιστιοπλοϊκών και ταχύπλοων) σε αυτή.



Επικεφαλής της ομάδας που δρα και κινείται με όλη της την άνεση μέσα στη μαρίνα είναι άντρας ο οποίο έλκει την καταγωγή του από χώρα των Βαλκανίων .


Κατά την άφιξη των σκαφών μέλη του κυκλώματος πλησιάζουν τα σκάφη και δηλώνουν πως έχουν την ευθύνη για την διεκπεραίωση των εγγράφων που απαιτούνται προκειμένου να «δέσουν» αυτά στη μαρίνα και αφού πάρουν τα σχετικά χαρτιά, στη συνέχεια απατούν και λαμβάνουν ποσό 300 και 400 ευρώ.


Να σημειωθεί πως η όλη διαδικασία κοστίζει κατά μέσο όρο 60 με 70 ευρώ αλλά το κύκλωμα εισπράττει το τριπλάσιο και τετραπλάσιο.





Οι ευθύνες


Όπως καταγγέλλουν ιδιοκτήτες σκαφών που ήρθαν για να δέσουν στη μαρίνα της Πάτρας,  η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά και μόνο το γραφείο της μαρίνας, το οποίο είναι στελεχωμένο από το Δήμο ,που στην ουσία όλο αυτό το διάστημα υπολειτουργεί με αποτέλεσμα το κύκλωμα να δρα ανενόχλητο.


Χαρακτηριστικό της αποδιοργάνωσης του γραφείου είναι το γεγονός, ότι ο ένας από τους δυο υπαλλήλους που εργάζονται εκεί , μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού που η μαρίνα της Πάτρας εμφανίζει τη μεγαλύτερη κίνηση σε αφίξεις και αναχωρήσεις τουριστικών σκαφών, πήρε άδεια.

http://flamiskonstantinos.blogspot.gr/


Χαμός στην Πάτρα με τις δωροεπιταγές για 850€ Δώρο για ψώνια σε ΣουπερΜάρκετς - Δείτε εδώ πως μπορείτε να τις πάρετε και εσείς