Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΠΑΤΡΑ: Κάνουν "πάρτι" οι δουλέμποροι και λαθρέμποροι, η Πάτρα δεν "βλέπει" Ιόνιο

Ανενόχλητοι μπορούν εδώ και δύο χρόνια να κινούνται οι δουλέμποροι και οι λαθρέμποροι στο Ιόνιο Πέλαγος και την Αδριατική, διότι στη συγκεκριμένη πλευρά το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών δεν έχει τη δυνατότητα επίβλεψης.
Τον κέντρο Υπηρεσιών Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (VTS), που τοποθετήθηκε προ δεκαετίας, έχει σταματήσει από τον Οκτώβριο του 2012 να λειτουργεί. Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, στην επίσημη ιστοσελίδα του, υποστηρίζει ότι το σύστημα VTS λειτουργεί κανονικά. Το συγκεκριμένο σύστημα θα έδινε τη δυνατότητα άμεσου εντοπισμού πλοίων με μετανάστες, αλλά και πλοίων που κάνουν λαθρεμπόριο στην Αδριατική. Η ουσία είναι ότι παρ' ότι η περιοχή μας είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη από άποψη περιστατικών στον τομέα της παράνομης μετανάστευσης, όσο και στους τομείς του λαθρεμπορίου αλλά και των σκληρών ναρκωτικών, σύμφωνα με τις υποθέσεις που κατά καιρούς έχουν αποκαλυφθεί, δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για αποκατάσταση του προβλήματος. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των 60 μεταναστών που εντοπίστηκαν ανοικτά της Κεφαλονιάς όταν το πλοίο που επέβαιναν με κατεύθυνση προς Ιταλία υπέστη βλάβη. Αν τα μέλη του πληρώματος δεν ειδοποιούσαν το Λιμενικό, οι μετανάστες θα είχαν φθάσει στα ιταλικά παράλια χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς.
dete.gr
Χαμός στην Πάτρα με τις δωροεπιταγές για 850€ Δώρο για ψώνια σε ΣουπερΜάρκετς - Δείτε εδώ πως μπορείτε να τις πάρετε και εσείς