Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: «Μαγκιές» οδηγών τζετ σκι… κάτω από τη μύτη των Λιμενικών στη Λακκόπετρα


«Μαγκιές» στην παραλία της Λακκόπετρας και μάλιστα σε απόσταση... αναπνοής από δεκάδες λουόμενους έκαναν δύο ιδιοκτήτες μαύρων τζετ σκι και μάλιστα ξέφυγαν και από Λιμενικούς οι οποίοι ναι μεν έφθασαν στο σημείο αλλά επέβαλλαν πρόστιμο... σε λάθος άνθρωπο!
Όλα συνέβησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο όταν δύο «πιλότοι» τζετ σκι, τοποθέτησαν αυτοσχέδιες σημαδούρες μέσα στην θάλασσα (σχηματίζοντας διάδρομο) και άρχισαν να κάνουν βόλτες μπροστά στα έκπληκτα μάτια λουομένων. Όπως βλέπετε στην φωτογραφία που εξασφάλισε ο «Κόσμος» η παραλία ήταν κατάμεστη ενώ σε αυτήν υπήρχαν και μικρά παιδιά! Δυστυχώς όμως... κανείς από τους δύο «πιλότους» των τζετ σκι δεν ευαισθητοποιήθηκε από τις επισημάνσεις των χρηστών της παραλίας να απομακρυνθούν και να τηρήσουν τα προβλεπόμενα από το νόμο. Ειδοποιήθηκε το Λιμενικό, φαίνεται όμως ότι οι κινήσεις του σκάφους που έφθασε από την Πάτρα έγιναν γρήγορα αντιληπτές και οι δύο «πιλότοι»... την γλίτωσαν αφού είχαν απομακρυνθεί αρκετά από την παραλία. Όμως οι Λιμενικοί (μια και έφθασαν στο σημείο για να μην φύγουν «τσάμπα»)... έδωσαν κλήση για ένα αγκυροβολημένο τζετ σκι στον ιδιοκτήτη καντίνας που λειτουργεί στον χώρο! Και φυσικά μόλις το σκάφος απομακρύνθηκε οι δύο «πιλότοι» επέστρεψαν δριμύτεροι και ξανάρχισαν... τις μαγκιές τους! Οι λουόμενοι δεν θέλησαν να δώσουν συνέχεια στο επεισόδιο, αν και κάποιοι επιτέθηκαν λεκτικά στους δύο ιδιοκτήτες τζετ σκι οι οποίοι άκουσαν τα εξ αμάξης! Τον... χαβά τους όμως! Συνέχισαν την επικίνδυνη για τους λουόμενους δραστηριότητά τους χωρίς να λογαριάζουν τον κίνδυνο που εγκυμονούσε. Τώρα αν συνέβαινε κάποιο ατύχημα; Θα «κλαίγαμε» και θα αναζητούσαμε τους υπευθύνους... κατόπιν εορτής!


Τι αναφέρει ο νόμος για τα τζετ σκιΌταν υπάρχουν λουόμενοι σε μία παραλία, απαγορεύεται η κίνηση μηχανοκίνητων σκαφών και θαλάσσιων μέσων αναψυχής (θαλάσσιο σκι, αλεξίπτωτο, έλκηθρο, δακτυλίδι) σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τους σημαντήρες που δηλώνουν το σύνηθες σημείο όπου φτάνουν οι κολυμβητές. Αν δεν υπάρχουν σημαντήρες, τότε απαγορεύεται η κίνησή τους σε απόσταση μικρότερη από 200 μέτρα από το σύνηθες σημείο που φτάνουν οι λουόμενοι. Αν δεν υπάρχουν λουόμενοι, απαγορεύεται η κίνηση τους σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από την ακτή. Σε κάθε περίπτωση, η ταχύτητα δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους 5 κόμβους.

http://flamiskonstantinos.blogspot.gr/

Χαμός στην Πάτρα με τις δωροεπιταγές για 850€ Δώρο για ψώνια σε ΣουπερΜάρκετς - Δείτε εδώ πως μπορείτε να τις πάρετε και εσείς