Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Βραδινή βόλτα στην αδειανή καλοκαιρινή Πάτρα, χωρίς τους φοιτητές της (pics)

Μέσα Ιουλίου, μπήκαμε με φουλ καλοκαιρινή περίοδο και οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης τις νύχτες είναι χωρίς κόσμο

Μέσα Ιουλίου και μπήκαμε από ότι φαίνεται για τα καλά στην καλοκαιρινή περίοδο της Πάτρας, εκείνη που θέλει τους δρόμους της πόλης τα βράδια να είναι αδειανοί από κόσμο, συναντώντας που και που κανα αμάξι.
Οι φοιτητές που όλο το προηγούμενο διάστημα της θερινής περιόδου έδιναν μία άλλη διάσταση στη ζωή της Πάτρας, γεμίζοντας τις νύχτες τους πεζόδρομους και τα μαγαζιά που περιβάλλονται σε αυτούς, έχοντας τελειώσει πλέον με την εξεταστική τους, αναχώρησαν για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.
Έτσι, ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου το βράδυ της Παρασκευής ήταν αδειανός, εκεί που άλλοτε είχε αρκετό κόσμο, ενώ ίδια ήταν η κατάσταση στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου και της Παντανάσσης με αρκετά μπαράκια και καφέ μετά τις 12 να κλείνουν.

Βραδινή βόλτα στην αδειανή καλοκαιρινή Πάτρα, χωρίς τους φοιτητές της (pics)
Στη Πλατεία Γεωργίου, όπου αποτελούσε το στέκι των συναντήσεων των φοιτητών, δεν υπήρχε «ψυχή», ενώ ακόμα και στο πεζόδρομο της Ηφαίστου, αλλά και στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου, σημεία που ειδικά την θερινή περίοδο ήταν γεμάτα από κόσμο, η κίνηση ήταν πεσμένη.
Το Μουντιάλ έσωσε κάπως την κατάσταση στη Τριών Ναυάρχων που αυτό το διάστημα λόγω των τηλεοπτικών αγώνων τα μαγαζιά είχαν κάπως περισσότερη κίνηση, όμως να που τώρα τελειώνει και αυτό. Πεσμένη σε σύγκριση με άλλα καλοκαίρια και η κίνηση τα βράδια στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων με τα σκοτάδια να... βασιλεύουν μέσα από τα θαμπά φώτα.

Βραδινή βόλτα στην αδειανή καλοκαιρινή Πάτρα, χωρίς τους φοιτητές της (pics)
Θα πει κανείς: Καλά οι φοιτητές έφυγαν οι Πατρινοί τι έγιναν; Πήγαν όλοι διακοπές;Οι Πατρινοί μάλλον αναζητούν παραθαλάσσια μέρη για τις εξόδους τους, μία φορά στο τόσο και ο κανόνας ακόμα και το καλοκαίρι είναι να περνούν τα βράδια τους στο σπίτι.
Άλλοι επειδή δεν βγαίνουν, άλλοι επειδή μαζεύουν χρήματα μπας και καταφέρουν να πάνε δύο τρεις μέρες διακοπές. Όπως και να έχει η αδειανή καλοκαιρινή  Πάτρα τα βράδια προσφέρεται για μία ρομαντική βόλτα στο κέντρο. Αν και το όλο σκηνικό χωρίς τους φοιτητές της στους δρόμους μοιάζει λίγο θλιβερό…

Βραδινή βόλτα στην αδειανή καλοκαιρινή Πάτρα, χωρίς τους φοιτητές της (pics)