Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Είμαστε τυχεροί που η "Μύκονος της Πελοποννήσου" βρίσκεται 1,5 ώρα από την Πάτρα!


Έχουμε και λέμε… Αύγουστος και είσαι ακόμα Πάτρα ή εδώ γύρω;
Σε συμπονάμε και σε στέλνουμε στην «Μύκονο της Πελοποννήσου»!

Ακόμα και εσένα που βαριέσαι την «στασιμότητα» και θες να πεταχτείς για μια μονοήμερη εκδρομούλα αλλά και εσένα που είσαι «σκαφάτος» και ψάχνεις λιμάνι (Παλούκι, Κατάκολο, Κυλλήνη).
Πάμε Κουρούτα;

Είμαστε τυχεροί που η "Μύκονος της Πελοποννήσου" βρίσκεται 1,5 ώρα από την Πάτρα!
Πρέπει να πάμε γιατί έχει μια από τις καλύτερες παραλίες της Πελοποννήσου και από εκεί μπορείς να απολαύσεις ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας και δεν χρειάζεται καν να πάρεις καράβι ή αεροπλάνο για να φτάσεις…
Άσε που τα έξοδα είναι μικρότερα από οπουδήποτε! Υπάρχουν πολλά καταλύματα μικρά και μεγάλα και έχει και camping για πιο οικονομική διαμονή!


Το απέραντο γαλάζιο και η χρυσή άμμος, χάρη στο ήπιο κλίμα ζωντανεύουν τη διασκέδαση από τις αρχές Μαΐου μέχρι και τον Οκτώβριο κάθε χρόνο.
Στην περιοχή της Κουρούτας έχουν κατασκευαστεί πανέμορφοι χώροι αναψυχής και δρόμοι με ποδηλατοδρόμους που τη συνδέουν με το Παλούκι.
Προσφέρει στον επισκέπτη πλειάδα επιλογών για τη διαμονή και τη διασκέδασή του. Αμέτρητα καφέ-μπαρ, κλαμπ, εστιατόρια, ψαροταβέρνες, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ έχουν κάνει την Κουρούτα περιζήτητη σε όλους τους τουριστικούς ταξιδιωτικούς οδηγούς η οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ την παρομοιάζουν με την κοσμοπολίτικη Μύκονο!

Είμαστε τυχεροί που η "Μύκονος της Πελοποννήσου" βρίσκεται 1,5 ώρα από την Πάτρα!
Η Κουρούτα αποτελεί μία από τις πλέον δημοφιλείς παραλίες του νομού Ηλείας.

Μια μαγευτική παραλία που γνωρίζει πλέον έντονη εκμετάλλευση, με τα μπαρ να διαδέχονται το ένα το άλλο και τις ξαπλώστρες να καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα της παραλίας.

Κάθε καλοκαίρι προσελκύει πλήθος παραθεριστών, Ελλήνων αλλά και ξένων, κυρίως από τη Γερμανία και την Ιταλία, προσφέροντας έκτος από την υπέροχη παραλία με το πολύχρωμο ηλιοβασίλεμα και έντονη νυχτερινή ζωή.

Τips:

-Αν σ’ αρέσει η ιστορία, μπορείς να ξεναγηθείς στην Αρχαία Ολυμπία, στην Αρχαία Ήλιδα ή στον Επικούρειο Απόλλωνα.

-Aφού θα πας εκεί αξίζει να βρεθείς και στη Λαμπεία (Δίβρη), που είναι ένα τα ωραιότερα ορεινά χωριά για φαγητό.

-Μην ξεχάσεις να φας κάτι από τα πιο φρέσκα καρπούζια, πεπόνια, ντομάτες και πατάτες…

-Αν σ' αρέσει η παράδοση, να μην κολλήσεις να πας σε πανηγύρι της περιοχής.