Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιες συνοικίες της Πάτρας είναι περιζήτητες από τους φοιτητές και γιατί – Δείτε πίνακα με τις τιμές των μισθωμάτων

Περιζήτητες από τους φοιτητές της Πάτρας είναι οι συνοικίες του Μπεγουλακίου, της Ταραμπούρα, των Ζαρουχλείκων, της Αγυιάς, του Ζαβλανίου και της Ανθούπολης.
Αυτό τουλάχιστον τονίζει σε σχετικό του ρεπορτάζ το ethnos το οποίο δημοσιεύει μία μεγάλη έρευνα σε ότι αφορά το κυνήγι της κατοικίας στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα, από τους νέους φοιτητές που ξεπερνούν στον αριθμό τις 70.000.

Το κυνήγι αυτό, όπως έχει διαπιστώσει κανείς στους δρόμους της πόλης, έχει ξεκινήσει και στην Πάτρα με τους φοιτητές να επιλέγουν συνοικίες έξω από το κέντρο, που όμως τους διευκολύνουν για να φτάσουν σε αυτό μέσα σε λίγα λεπτά, αξιοποιώντας με αυτόν τον τρόπο το καλό συγκοινωνιακό δίκτυο της αχαϊκής πρωτεύουσας, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του ethnos.
Στην αναζήτηση μιας όσο γίνεται φθηνότερης κατοικίας οι φοιτητές της Πάτρας επιλέγουν τις παραπάνω συνοικίες όπου μπορούν να βρουν χαμηλότερα ενοίκια (όχι όμως σε όλες τις περιπτώσεις) από ότι στο κέντρο, συνοικίες που ταυτόχρονα είναι κοντά είτε στο Πανεπιστήμιο, είτε στο ΑΤΕΙ, ανάλογα με το που σπουδάζουν.
Για παράδειγμα τους σπουδαστές των ΑΤΕΙ τους βολεύουν οι περιοχές του Μπεγουλακίου, της Ταραμπούρα, του Ψαροφαίου ή των Ζαρουχλείκων καθώς φτάνουν στο κτίριο, μέσα σε λιγότερο από 10 με 15 λεπτά.
Τους φοιτητές του Πανεπιστημίου τους βολεύουν αναμφίβολα οι περιοχές της Αγυιάς, του Ζαβλανίου, της Ανθούπολης, των Μποζαιτίκων όπου μέσα σε ένα τέταρτο περίπου με το λεωφορείο, βρίσκονται στον προορισμό τους.
Το κόστος μιας γκαρσονιέρας στις περιοχές αυτές διαμορφώνεται από τα 130 ευρώ και φθάνει έως και  τα 220 ευρώ για ένα δυάρι.

Ποιες συνοικίες της Πάτρας είναι περιζήτητες από τους φοιτητές και γιατί – Δείτε πίνακα με τις τιμές των μισθωμάτων

Τι ισχύει για την Αθήνα

Την ίδια στιγμή, σε ότι αφορά έναν φοιτητή που πάει στην πρωτεύουσα για να σπουδάσει, σύμφωνα με την ίδια έρευνα η Αθήνα προσφέρει διαμερίσματα προς ενοικίαση που αρχίζουν από 170 ευρώ και φθάνουν έως τα 320 ευρώ τον μήνα.
Η υφιστάμενη χωροθέτηση των ΑΕΙ στην περιοχή της πρωτεύουσας οδήγησε του φοιτητές σε συγκεκριμένες συνήθως περιοχές. Ετσι το Παγκράτι, η συνοικία Ζωγράφου, τα Εξάρχεια, τα Πετράλωνα, το Μετς, η Κυψέλη, οι Αμπελόκηποι, ο Νέος Κόσμος και Κολονάκι προσελκύουν τους περισσότερους.
Οι σπουδαστές των ΤΕΙ Αθήνας επικεντρώνουν το ενδιαφέρον στην περιοχή του Αιγάλεω, ενώ αρκετοί αναζητούν ακόμη πιο φθηνές λύσεις αξιοποιώντας το δίκτυο αστικών συγκοινωνιών και το μετρό. Οι απαιτήσεις των ιδιοκτητών ακινήτων αρχίζουν από τα 210 ευρώ τον μήνα για ένα δυάρι και από τα 150 ευρώ για τις γκαρσονιέρες. Τα Εξάρχεια και η Κυψέλη εμφανίζονται ως οι πιο φθηνές περιοχές.

patrasevents.gr