Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Πάτρα: Απίστευτο - Βιβλιοπώλης συνελήφθη επειδή "έβγαζε" φωτοτυπίες!



Χειροπέδες σε γνωστό βιβλιοπώλη της Πάτρας έβαλαν οι άνδρες της αστυνομίας επειδή έβγαζε φωτοτυπίες!

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Παρασκευής στην Πάτρα και έχει να κάνει με το κυνήγι που έχουν ξεκινήσει ορισμένοι εκδοτικοί οίκοι (κυρίως ξενόγλωσσοι και όσοι εκδίδουν σχολικά βοηθήματα) για να μειώσουν τα διαφυγόντα κέρδη από τις εταιρίες τους.
Ζημίες που έχουν να κάνουμε με ότι πολλά χαρτοπωλεία έβγαζαν σε φωτοτυπίες βιβλία εκδοτικών οίκων, ικανοποιώντας τους πελάτες τους που προκειμένου να γλιτώσουν ορισμένα χρήματα επέλεγαν να βγάζουν τα βιβλία που ήταν να αγοράσουν, σε φωτοτυπημένα αντίτυπα.
Μη ξεχνάμε ότι τα σχολικά βοηθήματα και τα ξενόγλωσσα βιβλία είναι αρκετά «τσιμπημένα», με βάση τα δεδομένα και τις ανάγκες της εποχής. Είναι ένας πόλεμος που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης στην προσπάθεια που κάνουν οι εκδοτικοί οίκοι για να κρατηθούν όρθιοι στα πόδια τους.
Μάλιστα ορισμένοι από τους οίκους αυτούς προσλαμβάνουν υπαλλήλους μόνο και μόνο για αυτή τη δουλειά ή ακόμα και ντέτεκτιβ, για να ελέγχουν δηλαδή τα βιβλιοπωλεία – χαρτοπωλεία.  Ο Πατρινός βιβλιοπώλης που συνελήφθη μετά από καταγγελία μεγάλης εκδοτικής εταιρίας στο χώρο των ξένων γλωσσών βιβλίων κατηγορείται για κακουργηματική παράβαση του νομού περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
Η όλη υπόθεση της σύλληψης είναι από τις πρώτες που έγιναν στον Ελλαδικό χώρο και όλα δείχνουν ότι πρόκειται για την κορύφωση ενός ακήρυκτου πολέμου που πλέον αποκτά ονοματεπώνυμο…