Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Πάτρα: Σε κακή κατάσταση στη πλειοψηφία τους τα λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ


Σε κακή κατάσταση είναι τα περισσότερα λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ στην Πάτρα με αρκετούς Πατρινούς πολίτες να παραπονούνται κατά καιρούς.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι Πατρινοί μπορεί η λειτουργία του αστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας να κινείται γενικότερα σε καλά επίπεδα, σε σύγκριση με την κατάσταση που υπάρχει σε άλλες επαρχιακές πόλεις και να υπάρχουν συχνά δρομολόγια για την πλειοψηφία των περιοχών της πόλης, δρομολόγια που επαρκούν για την εξυπηρέτηση τους.
Το πρόβλημα όμως έχει να κάνει με την ασφάλεια και της συνθήκες μεταφοράς τους. Τα περισσότερα λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ είναι παλιά, θυμίζουν περασμένες δεκαετίες του’ 70 και του ’80, ενώ πολλά από αυτά είναι σε κακή κατάσταση. Η διαπίστωση αυτή παρατηρείται κυρίως στις περιοχές όπου υπάρχον συχνά δρομολόγια. Όπως για παράδειγμα στα λεωφορεία που χρησιμοποιούνται για μεταφορά στην Πλαζ.
Το αστικό ΚΤΕΛ προχώρησε τους θερινούς μήνες στην πραγματοποίηση συχνών δρομολογίων με τα λεωφορεία της γραμμής 1 να περνάνε σχεδόνανά ένα τέταρτο για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο που θέλει να πάει στη Πλαζ για να κάνει το μπάνιο του. Όμως η κατάσταση των λεωφορείων δεν είναι καλή. Αποτέλεσμα ήταν τις προάλλες ένας ηλικιωμένος κύριος,προσπαθώντας να κατέβει σε μία στάση να πέσει και να χτυπήσει, ενώ σε μία άλλη περίπτωση κυρία πήγε να λιποθυμήσει μέσα στο λεωφορεία από την ζέστη αφού δεν υπήρχε air condition.  
Και δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη γραμμή που έχουν τα λεωφορεία της πρόβλημα. Παρόμοια παράπονα έχουν κάνει κατά καιρούς και οι φοιτητές που χρησιμοποιούν, κυρίως την γραμμή 6 για το Ρίο και το Πανεπιστήμιο,γραμμή που επίσης έχει συχνά δρομολόγια. Όλα αυτά τη στιγμή που αν ένας εισπράκτορας του αστικού ΚΤΕΛ εντοπίσει επιβάτη που ίσως να μην έπρεπε να πάρει μειωμένο εισιτήριο, είναι ικανός να κάνει ολόκληρο θέμα,βάζοντας του πρόστιμο και κατεβάζοντας τον από το λεωφορείο...