Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Πάτρα: Κλαίνε με "μαύρο" δάκρυ οι ιδιοκτήτες των ακινήτων στη περιοχή των ΤΕΙ

Ανοίκιαστα παραμένουν τα περισσότερα διαμερίσματα κοντά στα ΤΕΙ και στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το εκπαιδευτικό ίδρυμα, με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων να αναγκάζονται να πληρώνουν τους φόρους που επιβάλλονται, χωρίς από την άλλη να μπορούν να εισπράξουν τίποτα.

Η κατάσταση στο θέμα των ενοικίων στη συγκεκριμένη περιοχή ήταν προβληματική από τα προηγούμενα χρόνια με τις μισθώσεις των διαμερισμάτων να είναι σε ελεύθερη πρώτη, λόγο της οικονομικής κρίσηςπου έχει βαρύτατες συνέπειες στον κλάδο των ακινήτων.
Φέτος όμως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων που είχαν επενδύσει τα προηγούμενα χρόνια αρκετά χρήματα στην περιοχή, πιστεύοντας ότι εύκολα θα έχουν το ανάλογο κέρδος λόγω του ΤΕΙ, να προσπαθούν να απαλλαγούν από τα ακίνητα που έχουν,χωρίς να τα καταφέρνουν.
Οι περισσότεροι φοιτητές των ΤΕΙ έχουν σταματήσει να διαμένουν στην Πάτρα, έρχονται μόνο στην εξεταστική περίοδο για να δώσουν μαθήματα και στη συνέχεια φεύγουν, ενώ άλλοι ψάχνουν  τρόπος για να πάρουν μεταγραφή σε άλλα ιδρύματα που είναι πιο κοντά στην ιδιαίτερη πατρίδα τους. Ακόμα όμως και αυτή που αποφασίζουν να διαμείνουν στην Πάτρα καταφεύγουν στην συγκατοίκηση για να γλιτώσουν χρήματα.
Αποτέλεσμα είναι τα διαμερίσματα που είναι νοικιασμένα να είναι με ιδιαίτερα χαμηλά μισθώματα, ενώ στην πλειοψηφία τους να βρίσκονται στα... αζήτητα, κάτι που αποδεικνύει, άλλωστε, και τα πολλά «ενοικιάζεται» που υπάρχουν στις πολυκατοικίες της περιοχής.

patrasevents.gr