Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Το ηλεκτρικό μονοθέσιο των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου (pics)

Μία ακόμα επιτυχία για την ομάδα Formula Student του Πανεπιστημίου Πατρών που έχει δημιουργήσει το ηλεκτρικό όχημα που κάνει θραύση στις διεθνείς επιστημονικές κοινότητες μηχανολόγων και μηχανικών, αλλά και γενικότερα στον τομέα του αυτοματισμού αυτοκινήτων.

Πρόκειται για το ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο που κατάφερε πρόσφατα και πήρε τη νίκη στον Διεθνή Διαγωνισμό διαγωνισμό Formula Student Czech, 2014. Με την ευκαιρία αυτή η ομάδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει, την Πέμπτη στις 23 του μήνα, εκδήλωση στον χώρο του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου (Ιουλιανού 33-35, 3ης Σεπτεμβρίου 74-78 & Πατησίων, Συγκρότημα Capitol).
Εκεί τα μέλη της ομάδας θα μιλήσουν σε δημοσιογράφους για την νέα αυτή αναγνώριση του δημιουργήματος τους και μάλιστα σε έναν διαγωνισμό με διεθνές και παγκόσμιο κύρος όπου συμμετείχαν σε αυτόν, εφευρέσεις και κατασκευές, πάνω στον τομέα του αυτοκινήτου από τις σημαντικότερες επιστημονικές ομάδες των Πανεπιστημίων όλου του κόσμου.
Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το ηλεκτρικό μονοθέσιο, αλλά και την δυνατότητα για να ενημερωθούν για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του από τους ίδιους τους φοιτητές που το κατασκεύασαν.


Το ηλεκτρικό μονοθέσιο στον διαγωνισμό της Τσεχίας

Το ηλεκτρικό μονοθέσιο των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου (pics)
Θυμίζουμε ότι το ηλεκτρικό όχημα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών είναι το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα και η δουλειά των κατασκευαστών του από πλευράς επιστημονικής έμπνευσης, τεχνογνωσίας, αλλά και προσαρμογής της στο σύγχρονο περιβάλλον έχει αναγνωριστεί από το σύνολο της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.                                                              

Η ομάδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου πανηγυρίζουν την επιτυχία τους