Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Πάτρα: Οι θαλαμωτοί τάφοι της Βούντενης που συναρπάζουν (pics+video)

Σύμφωνα με τους μελετητές και τους ερευνητές που ασχολούνται με τα προϊστορικό χρόνια η Βούντενη είναι ένα από τα πρώτα μέρη της Ελλάδος που συναντάει κανείς οργανωμένους ανθρώπινους οικισμούς. Σε πολλά βιβλία, αλλά και όπως αναφέρουν ειδικοί αρχαιολόγοι, στην Βούντενη υπήρξε ζωή, ακόμα και το 4.000 με 5.000 χρόνια προ Χριστού. Άλλοι πάλι «βλέπουν» ζωή στην Βούντενη ακόμα και το 8.000 Π.Χ.
Σήμερα, χάρις στις έρευνες και στις ανασκαφές που έγιναν στον χώρο τα τελευταία τριάντα χρόνια περίπου ο επισκέπτης στην Βούντενη μπορεί να θαυμάσει την μαγεία και να νιώσει την μαγεία των 75 θαλαμωτών τάφων που έχουν βρεθεί, μέσα στους οποίους ήρθαν στο φως, εκτός από τους νεκρούς πολεμιστές, δεκάδες αντικείμενα, κτερίσματα, κοσμήματα, εργαλεία, όπλα και σκεύη.
Το μυκηναϊκό νεκροταφείο στην Βούντενη χρονολογείται στην περίοδο 1500-1050 π.Χ. και οι τάφοι που μπορεί να συναντήσει κανείς εκεί είναι σε διάφορα σχήματα: κυκλικοί, τετράγωνοι, σε σχήμα πέταλου, στο συμμετρικό και προσεγμένο, αλλά και σε διάφορα ακόμα, ανάλογα το κοινωνικό γόητρο που είχε ο νεκρός και τις τάσεις της εποχής του.
Παράλληλα το οδοιπορικό στον οικισμό, που σύμφωνα με τους ειδικούς, που είχε ζωή και στα προ μυκηναϊκά χρόνια, είναι συναρπαστικό. Εκεί έχει διαμορφωθεί το μηκυναϊκό πάρκο, απόλυτα προσαρμοσμένο με τον αρχαιολογικό χώρο. Ο κάθε επισκέπτης μένει με το στόμα ανοικτό, να περιπλανιέται με τις ώρες, σε ένα σημείο, όπου εκτός των άλλων, η θέα στον πατραϊκό κόλπο, στην αχαική πρωτεύουσα, αλλά και σε όλη την Δυτική Ελλάδα είναι μαγευτική.
Ο επισκέπτης του blog pigkouinos πήγε στον χώρο και έβγαλε αυτές τις συναρπαστικές φωτογραφίες και έμεινε συνεπαρμένος από την εμπειρία που έζησε.
Δείτε φωτογραφίες:


Πάτρα: Οι θαλαμωτοί τάφοι της Βούντενης που συναρπάζουν (pics+video)Πάτρα: Οι θαλαμωτοί τάφοι της Βούντενης που συναρπάζουν (pics+video)Πάτρα: Οι θαλαμωτοί τάφοι της Βούντενης που συναρπάζουν (pics+video)Πάτρα: Οι θαλαμωτοί τάφοι της Βούντενης που συναρπάζουν (pics+video)Πάτρα: Οι θαλαμωτοί τάφοι της Βούντενης που συναρπάζουν (pics+video)Πάτρα: Οι θαλαμωτοί τάφοι της Βούντενης που συναρπάζουν (pics+video)Πάτρα: Οι θαλαμωτοί τάφοι της Βούντενης που συναρπάζουν (pics+video)Πάτρα: Οι θαλαμωτοί τάφοι της Βούντενης που συναρπάζουν (pics+video)Πάτρα: Οι θαλαμωτοί τάφοι της Βούντενης που συναρπάζουν (pics+video)Πάτρα: Οι θαλαμωτοί τάφοι της Βούντενης που συναρπάζουν (pics+video)Πάτρα: Οι θαλαμωτοί τάφοι της Βούντενης που συναρπάζουν (pics+video)Πάτρα: Οι θαλαμωτοί τάφοι της Βούντενης που συναρπάζουν (pics+video)Πάτρα: Οι θαλαμωτοί τάφοι της Βούντενης που συναρπάζουν (pics+video)Πάτρα: Οι θαλαμωτοί τάφοι της Βούντενης που συναρπάζουν (pics+video)Πάτρα: Οι θαλαμωτοί τάφοι της Βούντενης που συναρπάζουν (pics+video)Πάτρα: Οι θαλαμωτοί τάφοι της Βούντενης που συναρπάζουν (pics+video)Πάτρα: Οι θαλαμωτοί τάφοι της Βούντενης που συναρπάζουν (pics+video)


Μυκηναϊκό πάρκο Βούντενης- Πάτρα