Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΤΡΑ: Εδεσαν, έγδυσαν και περιέφεραν συμμαθητή τους



Ένα ακόμη περιστατικό σχολικής βίας καταγράφεται στην Πάτρα και μάλιστα σε δημοτικό σχολείο. Και μπορεί κάποιοι να το αντιμετωπίσουν με την συνηθισμένη φράση «παιδιά είναι έπαιζαν», ωστόσο κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν πραγματικά τραυματίστηκε η ψυχή ενός παιδιού από αυτό που συνέβη.



Το περιστατικό έγινε προ ημερών στη διάρκεια σχολικής εκδρομής δημοτικού σχολείου Πατρών (τα στοιχεία του σχολείου στην διάθεση της εφημερίδας «Κόσμος»).


Δύο μικροί μαθητές έδεσαν ένα παιδί από τα χέρια, το έγδυσαν από τη μέση και κάτω και μάλιστα το... περιέφεραν επειδικνύοντας την ενέργειά τους σε άλλους συμμαθητές τους. Τα παιδιά πηγαίνουν στην 6η δημοτικού, ο συμμαθητής τους, ανέφερε τα πάντα στην μητέρα του και εκείνη με την σειρά της έκανε την σχετική καταγγελία στο σχολείο.


Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Διευθυντής παρενέβη άμεσα, έκανε αυστηρές συστάσεις, ενώ κάλεσε τους γονείς των παιδιών για ενημέρωση. Όπως όμως μάθαμε, οι συγκεκριμένοι γονείς... ουδέποτε προσήλθαν στο σχολείο! Δεν γνωρίζουμε αν το θέμα έλαβε και άλλη διάσταση (ενημέρωση Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κλπ) και κατά πόσο οι συγκεκριμένοι μαθητές δεν εξακολουθούν να έχουν ως «στόχο» τον συμμαθητή τους. Ωστόσο ήταν ένα γεγονός που συζητήθηκε έντονα στην σχολική κοινότητα.


Τα στατιστικά στοιχεία σοκάρουνΤα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού όλο και αυξάνονται στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού και στο Γυμνάσιο, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να αναπτύσσουν φόβο για το σχολείο όσο ποτέ άλλοτε. Και δεν είναι μόνο η σχολική βία. Το bullying, όπως είναι ο παγκόσμιος όρος για τις λεκτικές και σωματικές επιθέσεις, κάνει έντονη την παρουσία του και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οδηγώντας τα θύματά του σε δημόσιο εξευτελισμό. Πρόσφατη μελέτη από την Αμερικανική Ακαδημία Ψυχιατρικής κατέληξε ότι οι επιπτώσεις του bullying μπορεί να στοιχειώσουν ένα παιδί, ακόμα και κατά την ενήλικη ζωή του.Τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία (2012) του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) μαρτυρούν ότι το 8,5% των μαθητών αναφέρει ότι υφίσταται εκφοβισμό δύο-τρεις φορές τον μήνα, ενώ το 15,8% αναφέρει ότι εκφοβίζει τους άλλους δύο-τρεις φορές τον μήνα. Ενα στα τέσσερα αγόρια (ποσοστό 23,9%) αναφέρει σωματική βία το τελευταίο έτος έναντι 8,3% των κοριτσιών που εμπλέκονται συχνότερα σε λεκτική βία.


Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 15,9% των εφήβων απάντησε ότι έχει υποστεί σωματική βία τον τελευταίο χρόνο, ενώ ένας στους δύο (49%, για την ακρίβεια) ανέφερε ότι κάτι τέτοιο τού έχει συμβεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Λεκτικά πειράγματα ανέφερε ότι έχει υποστεί το 5,5%, ενώ το 4,4% έχει πέσει θύμα πειραγμάτων ή χειρονομιών σεξουαλικού περιεχομένου.

http://flamiskonstantinos.blogspot.gr/

Χαμός στην Πάτρα με τις δωροεπιταγές για 850€ Δώρο για ψώνια σε ΣουπερΜάρκετς - Δείτε εδώ πως μπορείτε να τις πάρετε και εσείς