Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

«Τα δάση μας, τα κάλλη μας!», η φετινή Πρωτομαγιάτικη έκθεση φωτογραφίας της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας

«Τα δάση μας, τα κάλλη μας!», η φετινή Πρωτομαγιάτικη έκθεση φωτογραφίας της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας Πρόσκληση σε ερασιτέχνες φωτογράφους να συμμετάσχουν
Για μια ακόμη φορά, 5η κατά σειρά, η Οικολογική Κίνηση Πάτρας, προσκαλεί όσους αγαπούν τη φωτογραφία φύσης να πάρουν μέρος στην Πρωτομαγιάτικη Έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνει.
Η παρουσίαση των φωτογραφιών θα γίνει, όπως και τις προηγούμενες φορές, την παραμονή της Πρωτομαγιάς (1η Μαίου 2015) στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων, στην Πάτρα.
Ο τίτλος του φετινού θέματος της έκθεσης είναι «Τα δάση μας, τα κάλλη μας!» και στόχο έχει να …βγάλει γλώσσα σε εκείνους που περνάνε μεταμεσονύχτιες δασοκτόνες τροπολογίες στη Βουλή!
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικό δελτίο Τύπου, «θα το πετύχουμε αυτό με τη βοήθεια των ερασιτεχνών φωτογράφων φίλων μας,  αναδεικνύοντας  όσο γίνεται περισσότερες όψεις της ομορφιάς, της χλωρίδας, από τα μανιτάρια και τα άνθη ως τους θάμνους και τα έλατα, της πανίδας, από τις σαλαμάνδρες ως τους αετούς, ακόμη και των ανθρώπινων έργων, όπως αυτά ενσωματώνονται (ή και όχι) στο δασικό χώρο. Εννοείται ότι ευπρόσδεκτες είναι και φωτογραφίες που αναδεικνύουν δάση σε γεωλογικά ιδιάζουσες περιοχές».
Οδηγίες για τη συμμετοχή
Στο διαγωνισμό μπορεί να πάρει μέρος κάθε ερασιτέχνης φωτογράφος στέλνοντας από 1 έως 5 φωτογραφίες, από τις οποίες θα εκτεθούν οι καλύτερες και οι οποίες  θα επιλεγούν από ειδική επιτροπή αξιολόγησης. Οι φωτογραφίες δεν πρέπει να έχουν υδατογράφημα ή πλαίσια και πρέπει να προέρχονται από μια και μοναδική αρχική λήψη. Η αποστολή των φωτογραφιών θα γίνει σε ψηφιακή μορφή και σε αρχεία με επέκταση .jpeg.
Το όνομα του αρχείου κάθε φωτογραφίας πρέπει να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του φωτογράφου και την τοποθεσία της λήψης της φωτογραφίας. Όποια φωτογραφία δεν πληροί οποιοδήποτε από τα ανωτέρω κριτήρια δεν θα ληφθεί υπόψη. Οι φωτογραφίες θα πρέπει είτε να σταλούν με e-mail στο oikipa@otenet.gr είτε να παραδοθούν σε ψηφιακή μορφή (cd-dvd) στα γραφεία της ΟΙΚΙΠΑ Σαχτούρη 64, Πάτρα μέχρι την Τρίτη 31 Μαρτίου 2014.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2610.321010 7-9 μ.μ. από Τρίτη-Παρασκευή στην ΟΙΚΙΠΑ.
TheBest