Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Θα έχει έκλειψη ηλίου και μια... σκοτεινιά - Που μπορείτε να την δείτε στην Πάτρα (pic)

Θα έχει έκλειψη ηλίου και μια... σκοτεινιά - Που μπορείτε να την δείτε στην Πάτρα (pic)
Η παρατήρηση της έκλειψης πρέπει να γίνει μόνο με τα ειδικά ηλιακά φίλτρα και ο Ωρίων διοργανώνει δύο εκδηλώσεις
Την Παρασκευή έχει έκλειψη ηλίου και η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας "Ωρίων"διοργανώνει παρατήρηση της μερικής έκλειψης ηλίου με ειδικά ασφαλή τηλεσκόπια και ηλιακά φίλτρα, το πρωί της ίδιας μέρας στην πλατεία Γεωργίου και στο πάρκο της Ειρήνης στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Θα έχει έκλειψη ηλίου και μια... σκοτεινιά - Που μπορείτε να την δείτε στην Πάτρα (pic)Στην Πάτρα η έκλειψη ηλίου θα είναι ορατή ως μερική έκλειψη με κάλυψη του ηλιακού δίσκου περίπου 35%. Η διάρκεια της έκλειψης στην Πάτρα θα είναι 2 ώρες και 12 λεπτά. Έναρξη μερικής έκλειψης: 10:35. Μέγιστο έκλειψης: 11:4. Τέλος μερικής έκλειψης: 12:47 

Η παρατήρηση της έκλειψης πρέπει να γίνει μόνο με τα ειδικά ηλιακά φίλτρα. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί να μην παρατηρηθεί η έκλειψη χωρίς τη χρήση ειδικών φίλτρων ακόμα και αν απλά κοιτάζετε με τα μάτια σας χωρίς οπτικά βοηθήματα. Υπάρχει κίνδυνος σοβαρής βλάβης στην υγεία των οφθαλμών με τα αυτοσχέδια φίλτρα!

Ο καλύτερος τρόπος παρατήρησης της έκλειψης είναι με τα ειδικά ηλιακά τηλεσκόπια που θα στήσει ο «Ωρίων» στο κέντρο της Πάτρας και στο Πανεπιστήμιο. Το κοινό θα μπορεί να παρατηρήσει το φαινόμενο καθόλη τη διάρκειά του στις δύο εκδηλώσεις του συλλόγου μας.
Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για όλο το κοινό!.
patrasevents