Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Έκρηξη σε υπόγειο μετασχηματιστή "έριξε" στο σκοτάδι την Ρήγα Φερραιου

Έκρηξη σε υπόγειο μετασχηματιστή "βύθισε " στο σκοτάδι τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου στην διασταύρωση με την Παντανάσσης.

Οι ιδιοκτήτες και οι πελάτες των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής που υπάρχουν στην περιοχή άκουσαν έναν δυνατό κρότο και πετάχτηκαν στον δρόμο έντρομοί. Όπως όλα δείχνουν η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα.

Παράλληλα έπεσε «βαθύ» σκοτάδι στα καταστήματα. Στο σημείο έσπευσαν Αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν τον πεζόδρομο καθώς υπήρχε ο κίνδυνος δεύτερης έκρηξης ή ενδεχόμενης ηλεκτροπληξίας λόγω διαρροής ρεύματος υψηλής τάσης.  
Εκλήθη και η Πυροσβεστική αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Τελικώς χρειάστηκε η επέμβαση συνεργείου της ΔΕΗ το οποίο περιόρισε την βλάβη ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος για τους περαστικούς και έτσι επετράπη ξανά η κυκλοφορία των πολιτών.

Το συνεργείο της ΔΕΗ παρέμεινε στην περιοχή και μετά τα μεσάνυχτα για να αποκαταστήσει τη βλάβη, αφού το βραχυκύκλωμα προκάλεσε εκτεταμένη διακοπή ρεύματος σε πολυκατοικίες.

Ωστόσο παρέμεινε η ανησυχία των καταστηματαρχών καθώς όσο καθυστερεί η επαναφορά της ηλεκτροδότησης τόσο θέτονται σε κίνδυνο τα ευπαθή προϊόντα που έχουν στα ψυγεία τους.
Dete