Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Πάτρα: Καθηγητής της 15χρονης ο 59χρονος που κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου - Είχε στο σπίτι του πλήθος φωτογραφιών της μαθήτριας

Πάτρα: Καθηγητής της 15χρονης ο 59χρονος που κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου - Είχε στο σπίτι του πλήθος φωτογραφιών της μαθήτριας Η δικογραφία βρίσκεται στην αρμόδια Εισαγγελική αρχή
Καθηγητής αποκαλύπτεται οτι είναι ο 59χρονος Πατρινός σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για αποπλάνηση ανήλικης, ενώ αντιμετωπίζει και κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας.
Ο 59χρονος εντοπίστηκε απο τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Ασφάλεια Πάτρας ύστερα από καταγγελία οτι διατηρεί ερωτική σχέση με15χρονη μαθήτρια.
Ωστόσο για την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί αν η σχέση των δυο αναπτύχθηκε στο σχολικό περιβάλλον ή αν ο καθηγητής έκανε ιδιαίτερα μαθήματα στο κορίτσι.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία που έγινε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία ο 59χρονος ασελγεί σε ανήλικα άτομα, αφού τα οδηγήσει στην οικία του, ενώ ταυτόχρονα τα φωτογραφίζει και τα βιντεοσκοπεί.
Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν υπ’ όψιν της Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών και εκδόθηκε παραγγελία για τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης.
Κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών και παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, διενέργησαν έρευνα στην οικία του 59χρονου, κατά την οποία βρέθηκε πλήθος φωτογραφιών της ανήλικης, οι οποίες δεν αποτελούσαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • δύο (2) σκληροί δίσκοι,
  • τρία (3) κινητά τηλέφωνα με τις κάρτες SIM τους,
  • μία (1) μονάδα αποθήκευσης USB και
  • δύο (2) κάρτες αποθήκευσης.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.
Από την εξερεύνηση των ψηφιακών πειστηρίων δεν βρέθηκε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ βρέθηκαν πλήθος σύντομων μηνυμάτων (SMS) κινητού τηλεφώνου προς την ανήλικη, πολλά από τα οποία με ερωτικό περιεχόμενο.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 59χρονου υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών για τα κατά Νόμο.
TheBest