Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΠΑΤΡΑ: ΣΚΗΝΕΣ – ΣΟΚ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!Έκλαιγε μάνα με ανήλικο παιδί γιατί την συνέλαβαν… να κλέβει φαγητό!Καταδικάστηκε σε 4 μήνες μετά από μήνυση του υπευθύνου supermarket

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
Σκηνές απείρου κάλλους το μεσημέρι της Τετάρτης στο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών. 
Μητέρα ενός ανήλικου παιδιού καταδικάστηκε σε 4 μηνών φυλάκιση επειδή είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω να κλέβει τρόφιμα αξίας 30 ευρώ από κατάστημα γνωστής αθηναϊκής αλυσίδας Supermarketστην Πάτρα. 
Τα τρόφιμα ήταν γάλα, όσπρια κλπ και προφανώς προορίζονταν για εκείνη και το βρέφος της. Η γυναίκα όπως βεβαιώθηκε στο Δικαστήριο συνελήφθη από υπάλληλο του καταστήματος, ο οποίος κάλεσε και την Αστυνομία. 
Η γυναίκα μάλιστα είχε καταναλώσει και τρόφιμα… στον διάδρομο του supermarketόπως και το παιδί που κρατούσε αγκαλιά! Μάλιστα η εταιρεία της ζήτησε τα 30 ευρώ της αξίας των πραγμάτων που έκλεψε, όμως εκείνη δεν είχε χρήματα κι έτσι της υπέβαλαν μήνυση για κλοπή. Στην διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η γυναίκα έκλαιγε με λυγμούς. 
Παρακαλούσε να την λυπηθούν και εξηγούσε πως δεν έκλεψε για κανέναν άλλον λόγο παρά μόνο για να φάει. Ωστόσο το Δικαστήριο την καταδίκασε με βάση το άρθρο 372 του Ποινικού Κώδικα για κλοπή. Ωστόσο δικηγόροι έλεγαν σε «πηγαδάκια» στο Δικαστήριο πως θα μπορούσαν να σταθούν στο άρθρο 377 του Ποινικού Κώδικα το οποίο ορίζει πως μία τέτοια πράξη θα μπορούσε να μείνει ατιμώρητη μια και έγινε κλοπή τροφής λόγω ανέχειας.

Η γυναίκα τελικά άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη. Ωστόσο εκκρεμεί η πρωτόδικη ποινή της σε 4μηνη φυλάκιση μέχρι να οριστεί το Εφετείο.

Dete
Πάρτε 10€ δώρο για αγορές σε παπούτσια,ρούχα και τσάντες με μια σύντομη και δωρεάν εγγραφή εδώ.Ισχύει για όλους χωρίς κληρώσεις