Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Η Πάτρα κάνει... γιόγκα!

Η Πάτρα κάνει... γιόγκα!
Πολλοί Πατρινοί ξάπλωσαν στο γκαζόν!
Υπαίθρια γιόγκα, έκαναν την Κυριακή δεκάδες Πατρινοί, αξιοποιώντας με έναν διαφορετικό τρόπο τον χώρο της Πλαζ.
Δίπλα στην θάλασσα σχολές yoga της πόλης συμμετεχείχαν μαζί με τους Πατρινούς, σε ένα απόγευμα αφιερωμένο στη γιόγκα.
Η 21η Ιουνίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα της Γιόγκα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών της 11ης Δεκεμβρίου 2014, κάτι που καταδεικνύει ότι τα ορατά και μη οφέλη της γιόγκα έχουν γίνει αποδεκτά από πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Γιόγκα θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στις 21 Ιουνίου 2015 σε περισσότερες από 150 χώρες.

Η Πάτρα κάνει... γιόγκα!
Οι εκδηλώσεις στην Πάτρα ξεκίνησαν στις 9 π.μ. έως 8 μ.μ. στην περιοχή της Πλάζ, με τη συμμετοχή 15 καταξιωμένων Πατρινών δασκάλων, που εκπροσωπούν διαφορετικά συστήματα Γιόγκα, και οι οποίοι παρείχαν δωρεάν μαθήματα στο κοινό.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε εργαστήρια που απευθύνονται σε προχωρημένους ασκούμενους, σε παιδιά & εφήβους και άτομα μέσης ηλικίας. Παράλληλα, δόθηκαν διαλέξεις πάνω στην Αγιουρβέδα, στην Ινδική κουζίνα και στον παραδοσιακό Ινδικό χορό.
Επίτιμος προσκεκλημένος της Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα, ήταν ο παγκόσμια γνωστός Ινδός Γιόγκι Dr. JitendraDas.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο!

Η Πάτρα κάνει... γιόγκα!
patrasevents

Η Πάτρα κάνει... γιόγκα!Η Πάτρα κάνει... γιόγκα!Η Πάτρα κάνει... γιόγκα!Η Πάτρα κάνει... γιόγκα!Η Πάτρα κάνει... γιόγκα!Η Πάτρα κάνει... γιόγκα!Η Πάτρα κάνει... γιόγκα!Η Πάτρα κάνει... γιόγκα!