Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Πάτρα - Βλέπω το μέλλον... βλέπω μια έρημη πόλη "βυθισμένη" στην μιζέρια!

Πάτρα - Βλέπω το μέλλον... βλέπω μια έρημη πόλη "βυθισμένη" στην μιζέρια!
Ραντεβού στον πεζόδρομο της Ηφαίστου!
Έρχονται λουκέτα στην περιοχή της Ηφαίστου λόγο... ηχορύπανσης και ολίγον τι “καρέκλες τραπέζια από όλα έχω”.
Μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση στην “Πλάκα της Πάτρας” με μια “μπακαλίστικη άποψη” πως όλα “τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν”!
Βλέπω το μέλλον λοιπόν...
- Βλέπω να επιστρέφουμε σε εκείνη την εικόνα προ 4ετίας μπορεί και λιγότερο που η Ηφαίστου να με συγχωρέσετε θύμιζε ουρητήρια ή πάρκινγκ.
- Που τα σκοτεινά της σημεία ήταν μέρη για υπαίθριο σεξ σε περίοδο καρναβαλιού, που έπεφτε ξύλο δίπλα στο Ρωμαικό στάδιο και που κανείς δεν περνούσε από εκεί μετά τις 11 το βράδυ αφού τον κυρίευε ανασφάλεια που σε μερικές περιπτώσεις δεν ήταν και αδικαιολόγητη.
- Βλέπω και άλλους άνεργους να χτυπούν την πόρτα σε καφέ και μπαρ που έχουν ήδη προσωπικό.
-Βλέπω τα ενοίκια στην Ρήγα Φεραίου να ανεβαίνουν στον θεό γιατί θα κοιτάξουν οι μαγαζάτορες, να κατέβουν κέντρο να σώσουν τις επιχειρήσεις τους.
-Βλέπω ακόμα μια πόλη να αδιαφορεί για την ανάπτυξη (ναι, στην πόλη του καφέ) και να μιζεριάζει...
-Βλέπω ανθρώπους να ζητούν από καταστήματα να κατεβάσουν ρολά ενώ μπορεί στο σπίτι τους να έχουν περισσότερους από 2 ανέργους.
Τελικά ποια είναι η πόλη που θέλουμε γιατί έχω μπερδευτεί;

Πάτρα - Βλέπω το μέλλον... βλέπω μια έρημη πόλη "βυθισμένη" στην μιζέρια!
Δεν μου αρέσει το μελλόδραμα αλλά η αλήθεια και ας πληγώνει κάποιες φορές...
Δεν πάνε δυο χρόνια που ο 24χρονος πια Δημήτρης πήρε τηλ. στα γραφεία του patrasevents.gr και ανέφερε: “Μου επιτέθηκαν στην Ηφαίστου δίχως λόγο και αφορμή. Πείτε στον κόσμο να μην περνά από εκεί”!
Για την προστασία του, δεν γράψαμε ποτέ τα στοιχεία του ολοκληρωμένα.
Σύμπτωση; Ατυχία; Έπειτα από 1,5 μήνα νέο τηλεφώνημα! “Ανέβαινα γύρω στις 4 τα ξημερώματα από Ηφαίστου, τα σκαλάκια της Γεροκωστοπούλου. Ήταν 3 τύποι... Με έβρισαν και με χτύπησαν! Μου έσπασαν την φωτογραφική μηχανή και ευτυχώς που έπειτα από λίγο πέρασε κάποιος και τους ανάγκασε να φύγουν”, μας είπε ο Μ.Α.
Ο σκοτεινός πεζόδρομος μετά από προσπάθειες και χρήμα έγινε η “Πλάκα της Πάτρας”!
Ήταν κρανίου τόπος για αρκετό καιρό. Παρατημένα τα νεοκλασσικά και με πολλά ξενοίκιαστα που οι ιδιοκτήτες τους έφυγαν άρον άρον και μετά ξαφνικά τα πάντα ζωντάνεψαν. 
Από πέρυσι το καλοκαίρι (και κοντά στα μέσα του 2014) η Ηφαίστου άρχισε να ακμάζει και να γίνεται η Μέκκα των νεαρών που ήθελαν να διασκεδάσουν με την παρέα τους.

Πάτρα - Βλέπω το μέλλον... βλέπω μια έρημη πόλη "βυθισμένη" στην μιζέρια!
Η μεγάλη προσέλευση στα μαγαζιά, ξεκινούσε μετά την δύση του ήλιου έως τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ κάποιοι περνούσαν ακόμα και για μια απλή βόλτα από την περιοχή.
Φέτος μάλιστα μετά από καιρό άνοιξε και το στάδιο τις πόρτες του και πήραμε μια ελπίδα για τα μνημεία και την αξιοποιήση τους.
Πρόσφατα έγιναν καταγγελείες από ορισμένους για ηχορύπανση... Ο Δήμος επίσης επέβαλε ποινές στους ιδιοκτήτες για τον αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων (λες και αυτό θα μας σώσει, αλλά να μπει και κανά ευρώ στα ταμεία) ενώ προχώρησε σε οριστική ανάκληση αδειών 9 καταστημάτων στην Ηφαίστου.
Αλήθεια τώρα ποιοι έχουν συμφέροντα από μια τέτοια πολιτική απέναντι σε αυτό το κομμάτι της πόλης;
Η πολιτεία; Οι πολίτες; Επιχειρηματίες άλλων περιοχών;
Θέλω να πιστεύω πως η γενιά αυτή “του υπερεγώ” και όχι του “εγώ” που ήταν στα 90ς θα ξυπνήσει και θα δει το γενικότερο καλό και όχι το προσωπικό τους συμφέρον.
Διαφορετικά βλέπω το μέλλον... Σκοτεινό και να μυρίζει “μούχλα” όπως η Ηφαίστου προ ετών!

Πάτρα - Βλέπω το μέλλον... βλέπω μια έρημη πόλη "βυθισμένη" στην μιζέρια!Πάτρα - Βλέπω το μέλλον... βλέπω μια έρημη πόλη "βυθισμένη" στην μιζέρια!Πάτρα - Βλέπω το μέλλον... βλέπω μια έρημη πόλη "βυθισμένη" στην μιζέρια!Πάτρα - Βλέπω το μέλλον... βλέπω μια έρημη πόλη "βυθισμένη" στην μιζέρια!
Μέρος των φωτογραφιών ανήκει στον κ. Καραβαγγέλη
patrasevents