Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Αχαία: Στις πρώτες θέσεις των "πρώτων" των Πανελλαδικών

ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες
Πρώτοι μεταξύ των πρώτων δεκάδες υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων του 2015, που γέμισαν χαρά τις οικογένειες τους και την πόλη των Πατρών από την επιτυχία τους, με την ανάρτηση το μεσημέρι των βαθμολογιών, στα σχολικά συγκροτήματα.

Οι Πατρινοί υποψήφιοι διατήρησαν υψηλά την περιοχή, μεταξύ των πόλεων με τις υψηλότερες επιτυχίες, αποδεικνύοντας την προσπάθεια τους για την επίτευξη των στόχων τους με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους.

Εντωμεταξύ στη 13.00 άνοιξε και η επίσημη ηλεκτρονική ιστοσελίδα του  υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να μπορούν οι υποψήφιοι να ενημερωθούν online για τα αποτελέσματά τους.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο παιδείας τονίζει τα ακόλουθα:

"1. Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ-Β΄(στα κοινά με τα ΓΕΛ μαθήματα) θα αναρτηθούν  την Τρίτη 23-6-2015 νωρίτερα από τη 13:00 μ.μ. σε όλα τα Λύκεια της χώρας.  Αντίστοιχα, οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α', καθώς και των ΕΠΑΛ-Β΄ (μαθήματα ειδικότητας)  θα αναρτηθούν την Πέμπτη 25-6-2015 περί τις 13:00 μ.μ. σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας. 

2. Όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδαresults.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

3. Για τους βαθμούς των ειδικών μαθημάτων θα εκδοθεί νέο δελτίο τύπου.
Υπενθυμίζεται, ότι οι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ, οι οποίοι συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις,  πρέπει μέχρι τις 26-6-2015 να έχουν ολοκληρώσει την εξέτασή τους στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα).

Ήδη εξάλλου έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την υποβολή μηχανογραφικού, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί από τους υποψηφίους μέχρι και την Τρίτη, 7 Ιουλίου και να οτικοποιηθεί στριση διεύθυνση exams.it.minedu.gov.gr.

Οι βάσεις των σχολών αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου.
Σημειώνεται ότι σήμερα Τρίτη οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στον Έλεγχο Μουσικών Ικανοτήτων.
Το πρόγραμμα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 24/6, με την εξέταση στα Γερμανικά και τα Ιταλικά."
patrastimes