Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Πάτρα: Έκοψαν την αλυσίδα και άνοιξε η ομορφότερη βεράντα της πόλης!

Πάτρα: Έκοψαν την αλυσίδα και άνοιξε η ομορφότερη βεράντα της πόλης!
"Η θέα από ψηλά είναι μαγική, Κάστρο και βεράντα χώροι ανοιχτοί"
Το θέμα της βεράντας του Κάστρου της Πάτρας επανέρχεται όπως φαίνεται στο προσκήνιο.
Συγκεκριμένα ομάδα νεαρών που από την αρχή έχουν εκφράσει την αντίθεση τους στο κλείσιμο ενός δημοσίου χώρου που θα πρέπει να είναι ανοικτός, προχώρησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στο κόψιμο της αλυσίδας που υπάρχει εκεί και η οποία απαγορεύει στους πολίτες της Πάτρας να μπουν σε έναν από τους ομορφότερους χώρους της πόλης.
Όπως διαβάζουμε στο athens.indymedia αφού γίνεται μία καταγραφή του ιστορικού του όλου ζητήματος, με την επιμονή της 6ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, να κρατά εδώ και 1,5 χρόνο περίπου την βεράντα του Κάστρου κλειστή:
«Ο δημόσιος χώρος της βεράντας καθώς και η παιδική χαρά χρησιμοποιούταν καθημερινά από τη γειτονιά, κόσμο που σύχναζε,  παιδιά που παίζανε. Με απλά λόγια ένας ζωντανός δημόσιος χώρος.
Γνωρίζοντας, πως τίποτα δεν χαρίζεται, αλλά κερδίζεται με αγώνες επιλέγουμε να διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν. Ελεύθεροι δημόσιοι χώροι για όλους, μακριά από λογικές κέρδους , χωρίς κοινωνικούς και φυλετικούς αποκλεισμούς.
Όσοι θέλετε τους δημόσιους χώρους κλειστούς, είτε «αξιοποιημένους» μόνο εμπορικά και με όρους κατανάλωσης, να ξέρετε ότι θα υπάρχουν πάντα κάποιοι ρομαντικοί, περιθωριακοί, αλήτες που θα τους ανοίγουν. Η θέα από ψηλά είναι μαγική, Κάστρο και βεράντα χώροι ανοιχτοί».
patrasevents