Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Διαγραφές, μπλοκαρίσμα και …κατάρες για «ναι» και «όχι» στο facebook

Διαγραφές, μπλοκαρίσμα και …κατάρες για «ναι» και «όχι» στο facebook Λόγω της αντιπαλότητα ανάμεσα στις δύο πλευρές χάθηκε μέχρι και το χιούμορ

Λόγω της αντιπαλότητα ανάμεσα στις δύο πλευρές χάθηκε μέχρι και το χιούμορ

Δεν υπάρχει πιο ενδεικτικός τρόπος για να δεις την πόλωση και τον φανατισμό, που αυξάνεται μέρα με τη μέρα όσο πλησιάζουμε προς το δημοψήφισμα της Κυριακής ανάμεσα στους υποστηρικτές του «ναι» και του «όχι», από το facebook. Και δεν είναι μόνο το ότι η κάθε πλευρά ποστάρει συνεχώς σχόλια, ή άρθρα υποστηρικτικά στην επιχειρηματολογία της. Είναι το μένος προς την αντίθετη άποψη.
Τόσο μένος που οι διαγραφές φίλων και τα μπλοκαρίσματα πάνε κι έρχονται. Άσε τα σχόλια κάτω από τις αναρτήσεις της κάθε πλευράς. Τρομάζεις. Ακόμα και ...κατάρες εξαπολύει ο ένας προς τον άλλο.
Και μέσα σε όλα αυτά έχει χαθεί και το χιούμορ. Έτσι και προσπαθήσεις να ελαφρύνεις λίγο την κατάσταση την ακούς κανονικά.
Λογικό να εκνευριζόμαστε με την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε, αλλά επειδή κανείς δεν κατέχει την απόλυτη σοφία, ας είμαστε λίγο υποχωρητικοί με την αντίθετη άποψη. Δείγμα ευρωπαϊκού πνεύματος, που όλοι θέλουμε, είναι αυτό.
TheBest