Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

2016 Δίσεκτο όνομα και πράμα – Οι θάνατοι που στιγμάτισαν την χρονιά μέχρι τώρα

DavidBowie-650

Βρισκόμαστε μόλις στην 8η εβδομάδα από τότε που καλωσορίσαμε το 2016, το έτος που έχει... βαλθεί να επιβεβαιώσει κάθε δεισιδαιμονία που συνδέεται με τα δίσεκτα έτη. Μέσα Φεβρουαρίου και ήδη μετράμε ένα σωρό θανάτους σημαντικών καλλιτεχνών, ανθρώπων που πρόσφεραν και αγαπήθηκαν από τον κόσμο.
Η απώλεια του Παντελή Παντελίδη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στις 18 Φεβρουαρίου έρχεται να προστεθεί στη λίστα αυτών που αποχαιρετήσαμε τη φετινή χρονιά κι ας ελπίσουμε ο δικός του χαμός να είναι ο τελευταίος.
Ας θυμηθούμε κάποιος από τους καλλιτέχνες που «έφυγαν» μέσα στο 2016

Ντέιβιντ Μπόουι

Ένας από τις μεγαλύτερες μορφές της ροκ μουσικής σκηνής ο Μπόουι πέθανε στις 10 Ιανουαρίου από καρκίνο. Τρεις ημέρες πριν είχε κυκλοφορήσει ο νέος και τελευταίος του δίσκος Blackstar.
Ντέιβιντ Μπόουι


Άλαν Ρίκμαν

Ο Βρετανός ηθοποιός έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τον ρόλο του καθηγητή Σνέιπ στον Χάρι Πότερ. Απεβίωσε από καρκίνο του παγκρέατος στις 14 Ιανουαρίου.


Γκλέν Φράι

Ο 67χρονος τραγουδιστής του συγκροτήματος The Eagles και συνθέτης των τραγουδιών όπως το Hotel California και Take it easy απεβίωσε στις 18 Ιανουαρίου μετά από εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε


Black

Ο 53χρονος Βρετανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός, Κόλιν Βίερνκομπ, που έγινε γνωστός με το κομμάτι Wonderful Life, πέθανε στις 26 Ιανουαρίου από τραυματισμό στο κεφάλι συνεπεία τροχαίου ατυχήματος.


Άμπε Βικόντα

Έγινε γνωστός παίζοντας τον μαφιόζο Σαλ Τέσιο, στο κλασικό φιλμ «Ο Νονός» του Φράνσις Κόπολα. Πέθανε στις 26 Ιανουαρίου σε ηλικία 94 ετών.

Τζορτζ Κάινς

Ο αγαπημένος επιθεωρητής Λασάρντ της Μεγάλης των μπάτσων σχολής «έφυγε» στις 15 Φεβρουαρίου. Είχε πρωταγωνιστεί σε δεκάδες TV shows, ενώ εμφανίζονταν και στην ταινία Tootsie με τον Ντάστιν Χόφμαν.

Vanity

Το πραγματικό της όνομα ήταν Denise Matthews κι έκανε καριέρα τη δεκαετία του ’80 ως προστατευόμενη του Prince. Το μεγάλο της hit Nasty Girl, έφτασε στην κορυφή του πίνακα Billboard

Άννα Συνοδινού

Mία από τις μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού θεάτρου, της τηλεόρασης αλλά και της πολιτικής, έφυγε από τη ζωή στις 7 Ιανουαρίου μετά από χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας. Εκτός από το θέατρο, εμφανίσθηκε σε ξένες και ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, καθώς και σε θεατρικές παραγωγές για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.


Νατάσα Μανίσαλη

Μια μέρα μετά την παγκόσμια μέρα κατά του καρκίνου έφυγε από τη ζωή η γνωστή ηθοποιός από την επάρατη νόσο. Η Νατάσα Μανίσαλη έγραψε τη δική της ιστορία στο θέατρο αλλά και στην τηλεόραση, με πιο γνωστή δουλειά της αυτή στο μακροβιότατο «Εμείς και Εμείς».

Νίκος Παναγιωτόπουλος

Στις 12 Ιανουαρίου έφυγε από τη ζωή, από καρδιακό επεισόδιο ο σημαντικός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Νίκος Παναγιωτόπουλος αφήνοντας πίσω του μεγάλο κινηματογραφικό έργο.
Ουμπέρτο Έκο
Ο Ιταλός συγγραφέας και φιλόσοφος Ουμπέρτο Έκο έφυγε σε ηλικία 84 ετών, το βράδυ της Παρασκευής 19 Φεβρουαρίου 2016, στο σπίτι του. Ο Ουμπέρτο Έκο έπασχε από καρκίνο.