Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Καρναβαλική αναζήτηση με πολύ τρέξιμο, κέφι και περιπέτεια στη Πάτρα!

Με επιτυχία η 1η νυχτερινή πλοήγηση του 51ου παιχνιδιού Κρυμμένου Θησαυρού

Καρναβαλική αναζήτηση με πολύ τρέξιμο, κέφι και περιπέτεια στη Πάτρα!


Σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με πολύ τρέξιμο, ψάξιμο, κέφι και περιπέτεια συμμετείχαν τα πληρώματα του 51ου Κρυμμένου Θησαυρού αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες το βράδυ του Σαββάτου 13ης Φεβρουαρίου και δίνοντας καρναβαλικό χρώμα σε μια εκτεταμένη περιοχή της πόλης.
Το ραντεβού για τους κυνηγούς των πληρωμάτων δόθηκε στις 8.30 μμ έξω από το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», σύμφωνα με τις οδηγίες που είχαν δοθεί ραδιοφωνικά το απόγευμα της ίδιας μέρας από την ΕΡΑ Πάτρας 92.5, όπου θα δινόταν το εναρκτήριο σύνθημα για την 1η Νυχτερινή Πλοήγηση με τίτλο «Χορός για…». Εκεί οι κυνηγοί έπαιρναν τις οδηγίες και τις κατευθυντήριες γραμμές για τη συνέχεια του παιχνιδιού.
Τα πληρώματα έπρεπε να βρουν 10 ανθρώπους που κινούνταν ή στέκονταν σε μια ευρύτατη περιοχή, που οριοθετούνταν από τον Μώλο της Αγ. Νικολάου έως τα Ταμπάχανα και από την οδό Καρόλου έως την οδό Παπαφλέσσα (μερικά σημεία της σωστής αναζήτησης: πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου, πλ. Υψηλών  Αλωνίων, πλατεία Μαρούδα, Μώλος Αγ. Νικολάου, πλ. Τριών Ναυάρχων, οδός Κορίνθου κ.α.) με συγκεκριμένα φυσικά και όχι καρναβαλικά χαρακτηριστικά ο καθένας (γυαλιά, φαλακρός, κοκκινομάλλα, ξανθή, με μούσι, παλτό κ.α.) που ο καθένας θα τους έδινε ένα σύνθημα-μια λέξη. Όπως ήταν λογικό, τα φυσικά χαρακτηριστικά που ζητούνταν για τον εντοπισμό των συγκεκριμένων ανθρώπων, τα είχαν πολλοί ανυποψίαστοι άνθρωποι που κυκλοφορούσαν το Σαββατόβραδο στην Πάτρα με αποτέλεσμα να γίνει το απαιτούμενο διασκεδαστικό παιχνίδι και να συμμετάσχει και ο κόσμος στην 1η Νυχτερινή Πλοήγηση παίρνοντας μια γεύση και ιδέα Κρυμμένου Θησαυρού και Πατρινού Καρναβαλιού. Αυτός άλλωστε ήταν σε μεγάλο βαθμό και ο στόχος της 1ης Νυχτερινής Πλοήγησης.
Κάθε λέξη που έπαιρναν από αυτούς τους ανθρώπους, οι κυνηγοί έπρεπε να την προσκομίσουν στην έδρα της Ομάδας του 51ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, στην πλατεία Γεωργίου Α΄ έξω από το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», σημείο εκκίνησης της Νυχτερινής Πλοήγησης έως τις 10.30μμ. Εκεί με τα αρχικά των λέξεων αυτών έπρεπε να σχηματίσουν τη λέξη «Μπαλαρίνες» και έτσι θα άρχιζε το επόμενο ζητούμενο για τους κυνηγούς, να φέρουν το κάθε πλήρωμα από μια φυσική-πραγματική μπαλαρίνα για να ολοκληρωθεί ο «Χορός για…».
Ωστόσο ο βαθμός δυσκολίας έκανε τα πληρώματα στην καλύτερη περίπτωση να βρουν 9 ανθρώπους (1 πλήρωμα), 8 ανθρώπους (αρκετά πληρώματα) με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να σχηματίσουν τη λέξη «Μπαλαρίνες».
Η ανώτατη βαθμολογία της 1ης Νυχτερινής Πλοήγησης ήταν 200 βαθμοί, εκ των οποίων οι 50 βαθμοί αφορούσαν το δεύτερο ζητούμενο με τις Μπαλαρίνες και 150 το πρώτο με τον εντοπισμό των 10 σωστών ανθρώπων-λέξεων (10Χ15 βαθμοί). Έτσι στο τέλος τα πληρώματα έπαιρναν 15 βαθμούς για κάθε σωστό άνθρωπο-λέξη που εντόπιζαν.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι 10 οδηγίες-καρτέλες (συνδυασμός 25 εικονιδίων),  που έπαιρναν τα πληρώματα στο σημείο εκκίνησης για την αναζήτησή τους, ήταν μοναδικές για κάθε πλήρωμα ώστε να διασφαλιστεί η αποφυγή συνεννόησης μεταξύ τους.
Η 1η Νυχτερινή Πλοήγηση αναστάτωσε ευχάριστα την πόλη δίνοντάς της ζωή, κίνηση και μεταδίδοντάς της την καρναβαλική ατμόσφαιρα με τους κυνηγούς και τα αυτοκίνητά τους και το ραντεβού της νυχτερινής καρναβαλικής διασκέδασης και περιπέτειας ανανεώθηκε με τους κυνηγούς για τη 2η Πλοήγηση με τίτλο «Πυξίδες» το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου.

patrasevents.gr