Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Την απέλυσαν... τηλεφωνικώς επειδή συμμετείχε στην απεργία!

Για εκδικητική απόλυση καταγγέλλει μεγάλη πολυεθνική εταιρία το Σωματείο Εργατουπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαίας.


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην καταγγελία που έγινε στο tempo24.gr, μία εργαζόμενη σε εταιρία που στεγάζεται σε γνωστό πολυκατάστημα στο κέντρο της Πάτρας, απολύθηκε αρχικά τηλεφωνικά, λίγες ημέρες μετά την 24ωρη απεργία που έγινε στις 4 Φεβρουαρίου. Η δικαιολογία που δόθηκε είναι πως γίνονται περικοπές λόγω κρίσης, όμως όπως σημειώνεται η εταιρεία αποφάσισε να την τιμωρήσει παραδειγματικά, μιας και κανένα άλλο παράπονο δεν είχε εκφραστεί ποτέ για την υπάλληλο, αφού τη διέκρινε η εργατικότητα, η εντιμότητα, και η συναδελφικότητα.
Αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση:
"Η συγκεκριμένη απόλυση είναι δίωξη για ενεργή συνδικαλιστική δράση. Γι΄ αυτό είναι παράνομη και καταχρηστική. Η συναδέλφισσα θέλησε να δώσει το παρών στην μεγάλη πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη, δηλώνοντας απεργός, για να συμβάλλει στην ενδυνάμωση του αιτήματος να παρθεί πίσω το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Η αναγγελία της απόλυσης έγινε τηλεφωνικά 4 μέρες μετά από τη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση στις 4 Φλεβάρη. Η συναδέλφισσα δεν δέχτηκε την απόλυση.
Το Δ.Σ. του Σωματείου έκανε παρέμβαση στους υπεύθυνους καταστήματος στην Πάτρα για να διεκδικήσει την επαναπρόσληψη, και κάλεσε τη διοίκηση, να ασκήσει πιέσεις στην εταιρία και να επιστρέψει η συναδέλφισσα στην δουλειά της. Έτσι τέσερις μέρες μετά, αφού η εργαζόμενη πήγαινε κανονικά στη δουλειά της και ασκούσε τα καθήκοντά της, της κοινοποιήθηκε η απόλυση της με δικαστικό επιμελητή.
Η απόλυση που επιδιώκει να κάνει η εταιρεία γίνεται για να τρομοκρατηθούν όλοι οι συνάδελφοι, ώστε να μην τολμούν να σηκώνουν ανάστημα απέναντι στις μεγάλες πολυεθνικές, και στην κυβέρνηση που χαντακώνουν τη ζωή μας. Τώρα πρέπει όλοι να βγάλουμε συμπεράσματα. Η συγκεκριμένη συναδέλφισσα δεν είναι η πρώτη που απολύεται. Οι απολύσεις και η φτώχεια είναι η μόνη προσφορά που μπορεί να κάνει το σύστημα αυτό, που μας θέλει ανακυκλώσιμους εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα ώστε να εξυπηρετούνται τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και να αυξάνεται η χλιδή του. Το σωματείο μας αλλά και τα υπόλοιπα σωματεία που παλεύουν με το πλαίσιο του Π.Α.ΜΕ. δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Δεν θα υποχωρήσουμε αν δεν ανακαλέσει την απόλυση η εταιρεία. Αν δεν επιστρέψει η εργαζόμενη στην δουλειά της".
Πηγή: Tempo24

Δείτε το site που έχει ξετρελάνει κόσμο στην Πάτρα για 2 σοβαρούς και πρακτικούς λόγους