Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Έρχεται και στην Πάτρα "ο τοίχος της καλοσύνης"

candianews.gr

Και στην Πάτρα ετοιμάζεται "ο τοίχος της καλοσύνης" που αποτελεί μια κίνηση αλληλεγγύης σε ανθρωπιάς σε μια περίοδο που η κρίση μας γονατίζει όλο και περισσότεροι.
Ο τοίχος της καλοσύνης δεν είναι παρά μια απλή ενέργεια, που στόχο έχει την ενίσχυση όσων έχουν ανάγκη.
Σε διάφορα σημεία τοποθετούνται κρεμάστρες κι εκεί ο καθένας αφήνει ότι μπορεί, προκειμένου να βοηθήσει ένα συνανθρωπό του.
Η ομάδα δημιουργήθηκε και στην Πάτρα και ήδη έχει δημιουργηθεί και η αντίστοιχη σελίδα στο facebook. Αυτό το διάστημα κατασκευάζονται οι κρεμάστρες κι εντοπίζονται τα σημεία που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε έναν "τοίχο καλοσύνης".
Κάποιος εγκατέστησε μερικά άγκιστρα και κρεμάστρες στον τοίχο, γράφοντας δίπλα: «Αν δεν το χρειάζεσαι, αφήσέ το. Εάν το χρειάζεσαι, πάρτο», αναφέρει η περιγραφή στη σελίδα και συνεχίζει:
"Πολλοί θα έχετε παρατηρήσει κατά καιρούς ότι στην άκρη κάποιων κάδων σκουπιδιών είναι κρεμασμένες σακούλες με φαγητό. Αυτές τις σακούλες τις βάζουν συνάνθρωποι μας, που τους περισσεύει φαγητό ή ρούχα και τις παίρνουν κάποιοι άλλοι που δεν έχουν. 
Βασικός στόχος της ομάδας μας είναι να "φύγουν" οι σακούλες (καθαρό φαγητό) που κατά καιρούς βλέπουμε κρεμασμένες σε κάδους σκουπιδιών και να τοποθετούνται σε ένα πιο ασφαλές μέρος (κρεμάστρες) . Επίσης να ευαισθητοποιηθούν οι περίοικοι ώστε να στηρίξουν και να συνδράμουν περισσότερο.
Η ομάδα του "ΤΟΙΧΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ" χρειάζεται ανθρώπους που να θέλουν να διαθέσουν λίγα λεπτά από το χρόνο τους (και τίποτε άλλο) ώστε να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη".

“ο τοίχος της καλοσύνης - Πάτρα” , σύμφωνα με τους εμπνευστές της ιδέας “ο τοίχος της καλοσύνης - Λάρισα”
Ο " ΤΟΙΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ" είναι μια ιδέα που ενέπνευσε μια παρέα φίλων από τη Λάρισα.Εμπνευστήκαμε κι εμείς στη Πάτρα, από τη παρέα φίλων της Λάρισας, και ξεκινάμε!
Αποκλειστικός στόχος της προσπάθειάς μας είναι να φύγουν οι σακούλες "καθαρό φαγητό" από τους κάδους σκουπιδιών και όσοι θέλουν και έχουν τη δυνατότητα, να μπορούν να τις αφήνουν όμορφα στις κρεμάστρες που έχει τοποθετήσει η ομάδα σε διάφορα σημεία της πόλης. Επίσης ως ομάδα προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε και άλλους συμπολίτες μας στην έννοια της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς. Πιστεύουμε επίσης ότι δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένη ούτε μία μπουκιά φαγητό και κανένας συνάνθρωπος μας να μην ψάχνει στα σκουπίδια για φαγητό. Ήταν τόσο απλοϊκό και φυσικό για μας, υλοποιήθηκε χωρίς δεύτερες σκέψεις, με μεγάλη χαρά και πολύ ενθουσιασμό, βγαίνοντας εμείς οι ίδιοι πρώτα από τον μικρόκοσμό μας και τα δικά μας προβλήματα Δεν το ξεκινήσαμε σε καμία περίπτωση για την προσωπική μας προβολή παριστάνοντας τους ¨καλούς¨ και ¨φιλάνθρωπους".
Ως ομάδα κινούμαστε με κριτήριο την αλληλεγγύη, την ανιδιοτελή προσφορά και τις αγνές προθέσεις των συνανθρώπων μας και με βάση τους πιο πάνω στόχους . Επίσης δεν επιβάλουμε σε κανέναν να ακολουθήσει τη δική μας λογική και ιδεολογία. Ο καθένας που αποφασίζει να εφαρμόσει την ιδέα μας στη γειτονιά του ή στην πόλη του, είναι ελεύθερος να το κάνει με όποιον τρόπο θέλει και με δική του ευθύνη.
Η σελίδα της ομάδας "ΤΟΙΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ - Πάτρα" στο FB δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τους στόχους της ομάδας της Πάτρας. Θα βοηθήσουμε όποιον θέλει να ξεκινήσει την προσπάθεια στον τόπο του, προτείνοντας τον τρόπο που λειτουργούμε, την φιλοσοφία και τους στόχους που έχουμε ως ομάδα Πάτρα. Και μέχρι εκεί. Ο καθένας μπορεί να αναλάβει ο ίδιος να υλοποιήσει την ιδέα στον τόπο του, όπως αυτός νομίζει και έχοντας την πλήρη ευθύνη.
Η δημοσιοποίηση της προσπάθειας σε ΜΜΕ έχει ως στόχο την εξάπλωση της ιδέας και σε καμία περίπτωση την προσωπική ή άλλου είδους προβολή ή διαφήμιση.
Ομάδες που τυχόν θα δημιουργηθούν και θα παρεκκλίνουν από τις αρχές, τους στόχους και τη φιλοσοφία της δικής μας ομάδας δεν είναι αποδεκτές, ούτε και εκφράζουν την ομάδα μας.
Η ομάδα “ο τοίχος της καλοσύνης - Πάτρα.
 thebest.gr