Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΤΡΑ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ: Θα ρίχνουν πρόστιμα σε όποιο κατάστημα παίζει μουσική ... στο δρόμο χωρίς άδεια... ακόμη και την Τσικνοπέμπτη

1
Παραεμπόριο, πώληση αλκοόλ στο δρόμο και ηχεία στο πεζοδρόμιο που μετατρέπουν κάθε σημείο της πόλης σε κέντρο διασκέδασης είναι τα φαινόμενα τα οποία παρατηρούνται κάθε χρόνο το τελευταίο τριήμερο του Καρναβαλιού. Οι παραγωγικοί φορείς ανησυχούν ότι θα επαναληφθούν και φέτος.
Οι προβληματισμοί τέθηκαν σε πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, η οποία κάλεσε προ ημερών  τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Αχαϊας, της ΟΕΒΕΣΝΑ, του Εμπορικού Συλλόγου και του ΣΚΕΑΝΑ.  Αντικείμενο ήταν η ανοικτή συζήτηση και η συμβολή των φορέων στο θεσμό. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των οργάνων επιφυλάχτηκαν να απαντήσουν, αλλά δεν έχασαν την ευκαιρία να θέσουν εκ νέου τα ζητήματα που προκύπτουν κάθε χρόνο το  Καρναβάλι, αρχής γενομένης από την Τσικνοπέμπτη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου ζητήθηκε να υπάρξει αυστηρός έλεγχος στο πλανόδιο εμπόριο, προκειμένου να μην επαναληφθούν φαινόμενα σαν αυτά που καταγράφηκαν στους μποναμάδες, οπότε καταγγέλθηκαν περιπτώσεις πώλησης …προστασίας.
Από την πλευρά του ο ΣΚΕΑΝΑ, με έγγραφό του ζήτησε να ελεγχθεί η έκταση που προσλαμβάνει η διάθεση αλκοόλ τις ημέρες του Καρναβαλιού, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν περιορισμοί. Επίσης, περιέγραψε την ασυδοσία που επικρατεί στη χρήση ηχείων από οποιονδήποτε, μετατρέποντας κάθε γωνιά της πόλης σε κέντρο διασκέδασης, αν και υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις ως προς τη χρήση  μουσικής - μουσικών οργάνων.
http://patrasok.blogspot.gr/