Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Με επιτυχία τα εγκαίνια του ανακαινισθέντος Δημοτικού Σχολείου Βραχνεΐκων (pics)

Πάτρα: Με επιτυχία τα εγκαίνια του ανακαινισθέντος Δημοτικού Σχολείου Βραχνεΐκων (pics)
Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συνοδευόμενος από μέλη της Δημοτικής Αρχής, παρέστη χθες Τετάρτη το απόγευμα στα εγκαίνια του ανακαινισθέντος, ύστερα από τις μεγάλες ζημιές που υπέστη από το σεισμό του 2008, Δημοτικού Σχολείου Βραχνεΐκων.
Στο χαιρετισμό του προς τους κατοίκους των Βραχνεΐκων, τους μαθητές και τους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, που είχαν γεμίσει ασφυκτικά τη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του νέου διδακτηρίου, ο κ. Πελετίδης τόνισε ότι τα σημερινά εγκαίνια και η έναρξη λειτουργίας ενός σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος δεν αποτελούν «πολυτέλεια» για την περιοχή. Το νέο σχολείο είναι αντίστοιχο των αναγκών και των αιτημάτων για ασφαλή, λειτουργική, σύγχρονη σχολική στέγη.
Ανάλογα σχολικά συγκροτήματα πρέπει να οικοδομηθούν σε κάθε περιοχή.
Ο Δήμαρχος έδωσε τα συγχαρητήρια στους εργαζόμενους που εργάστηκαν για το Σχολείο, καθώς και στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων που έκαναν τις μελέτες και προώθησαν το έργο.
Ο κ. Πελετίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους μαθητές και ζήτησε από τους δασκάλους και τους γονείς να στηρίξουν τα παιδιά για να ανοίξουν τα φτερά τους, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δήμαρχος ο οποίος απευθυνόμενος προς όλους τόνισε την ανάγκη να δούμε τι φταίει και μας πάνε τα πράγματα ανάποδα και όλοι μαζί να ανατρέψουμε ό,τι καταπιέζει το λαό και τα παιδιά του.
Εκτός του Δημάρχου παρόντες στην εκδήλωση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ήταν οι αντιδήμαρχοι: Παιδείας Ανδρέας Αθανασόπουλος, Αρχιτεκτονικού Έργου, Χρήστος Κορδάς, Υγείας και Πρόνοιας, Δημήτρης Πελεκούδας, Δημοτικών Κοινοτήτων, Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, καθώς επίσης και δημοτικοί σύμβουλοι, πρώην αντιδήμαρχοι, πρώην Δήμαρχοι Βραχνεΐκων.
Παρόντες επίσης ήταν και χαιρέτησαν ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, εκπρόσωποι της Εκπαιδευτικής Κοινότητας. Παρών ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αγγελόπουλος. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες και πλήθος μαθητών, γονέων και κατοίκων των Βραχνεΐκων.

Πάτρα: Με επιτυχία τα εγκαίνια του ανακαινισθέντος Δημοτικού Σχολείου Βραχνεΐκων (pics)Πάτρα: Με επιτυχία τα εγκαίνια του ανακαινισθέντος Δημοτικού Σχολείου Βραχνεΐκων (pics)Πάτρα: Με επιτυχία τα εγκαίνια του ανακαινισθέντος Δημοτικού Σχολείου Βραχνεΐκων (pics)